Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac asupra unui șofer de autobuz din Franța - Doi bărbaţi, inculpaţi pentru tentativă de crimă

Facebook
Franta justitie

Doi bărbaţi de 22 şi 23 de ani, suspectaţi că au agresat violent duminică, în sud-vestul Franţei, un şofer de autobuz, care se află în moarte cerebrală, au fost inculpaţi pentru tentativă de omucidere şi încarceraţi, informează miercuri parchetul din Bayonne, relatează AFP potrivit Agerpres. 

Pe lângă cei doi suspecţi, cunoscuţi serviciilor de poliţie, alţi doi bărbaţi, cu vârste de peste 30 de ani, au fost inculpaţi, unul pentru "sustragere de la arestare şi cercetare şi neacordarea de asistenţă unei persoane în pericol" şi al doilea pentru "neacordarea de asistenţă unei persoane în pericol".

După ce au fost prezentaţi unui judecător de instrucţie, cei patru bărbaţi au fost plasaţi în detenţie provizorie, conform rechizitoriilor parchetului, care a anunţat marţi deschiderea unei anchete judiciare.

Agresiunea s-a produs duminică, la începutul serii, într-o staţie de autobuz dintr-un cartier din Bayonne.

Philippe Monguillot, şofer de 59 de ani, a fost victima unei agresiuni "de o extremă violenţă" atunci când i-a cerut biletul de călătorie unuia dintre cei implicaţi şi a insistat în cazul altor trei să poarte mască, a explicat procurorul adjunct al Republicii din Bayonne, Marc Mariée.

"S-au adresat insulte, iar apoi a existat o busculadă. Şoferul a fost împins în afara autobuzului. Acolo, doi dintre indivizi i-au aplicat lovituri violente de picior şi de pumn în partea superioară a corpului şi în special în zona capului", a relatat marţi magistratul în cadrul unei conferinţe de presă.

Cei patru bărbaţi l-au lăsat pe şofer "inconştient pe trotuar", iar apoi au fugit "pentru a se ascunde în apartamentul unuia dintre ei".

Agresiunea a provocat un val de emoţie printre colegii şoferului, care au anunţat luni dimineaţă că nu vor reveni la lucru "înainte de înmormântare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.