Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu cocteil Molotov asupra domiciliului unui responsabil al preşedinţiei din Ucraina

capital.ro
cocteil Molotov

Domiciliul unui înalt responsabil al administraţiei prezidenţiale ucrainene de la Kiev a fost atacat vineri cu un cocteil Molotov, a anunţat poliţia, precizând că l-a arestat pe autor, relatează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a aruncat în cursul dimineţii cu un cocteil Molotov în curtea casei lui Igor Jovkva, director adjunct al administraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat poliţia într-un comunicat.

"Din fericire, nimeni nu a fost rănit", a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghii Nikiforov, dând asigurări că eventualele motive şi comanditarii vor fi stabilite rapid.

Citește și: Incident șocant în Ucraina: Tentativă de asasinat asupra unui consilier al președintelui Zelenski .

Potrivit poliţiei, atacatorul este o persoană fără adăpost care a găsit pe internet un anunţ care îi propunea 4.000 de dolari celui care acceptă să comită atacul, potrivit Agerpres.ro.

Este cel de al doilea atac asupra unui responsabil al administraţiei prezidenţiale în Ucraina în ultimele săptămâni. La sfârşitul lui septembrie, maşina lui Serghii Şefir, un consilier al lui Zelenski, a fost vizată de mai multe focuri de armă, o "tentativă de asasinat" potrivit autorităţilor.

Şefir, un prieten şi un vechi asociat al lui Zelenski, a scăpat nevătămat, dar şoferul său a fost rănit.

Anturajul preşedintelui ucrainean a asociat acest atac eforturilor lui Volodimir Zelenski în domeniul luptei împotriva corupţiei.

Zelenski a anunţat în acest an o campanie de luptă împotriva anumitor oligarhi, oameni de afaceri foarte bogaţi acuzaţi că exploatează economia fostei republici sovietice şi că îşi cumpără influenţă în media şi în rândul clasei politice.

Fost actor, el a fost ales preşedinte al Ucrainei în 2019, promiţând schimbare şi o luptă feroce împotriva corupţiei care cangrenează Ucraina. Până acum însă rezultatele sale au fost foarte limitate, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.