Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac de proportii asupra Turciei. Rusia, principalul suspect

rusia turcia

Serverele pentru internet din Turcia sunt de luni ţinta unui amplu atac cibernetic care a provocat încetinirea semnificativă a serviciilor bancare, a anunţat vineri o sursă apropiată guvernului turc, transmite AFP.

Organizaţia neguvernamentală Nic.tr, care administrează adresele site-urilor de internet care folosesc numele de domeniu ".tr", care înglobează ministerele, armata, băncile şi numeroase site-uri comerciale, a anunţat într-un comunicat postat pe site-ul său de internet că ofensiva provine dinspre "surse organizate" din afara Turciei.

Ministrul transporturilor şi al comunicaţiilor Binali Yildirim, citat de mass media turce, a calificat situaţia drept îngrijorătoare şi a cerut întărirea măsurilor de securitate care, în opinia sa, s-au dovedit insuficiente.

Unele mass media turce cred că acest atac ar putea proveni din Rusia, Moscova şi Ankara trecând printr-o gravă criză diplomatică după ce un bombardier rus a fost doborât de avioanele de vânătoare ale armatei turce la graniţa cu Siria, la 24 noiembrie.

Potrivit presei turce, şi hackerii Anonymous au declanşat un război informatic împotriva Turciei şi au anunţat că vor continua să atace sistemele informatice ale acestei ţări din cauza "susţinerii de către Turcia a grupării Statul Islamic". Într-un comunicat, hackerii Anonymous au scris: "Turcia sprijină Daesh, cumpărând petrol şi adăpostind combatanţi (...) Dacă nu încetaţi să mai sprijiniţi Daesh, vom continua să comitem atacuri cibernetice împotriva Turciei".

Pe de altă parte, experţii au declarat că deocamdată nu se ştie cine se află la originea acestui atac informatic de proporţii.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.