Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al celor de la Platforma România 100 la adresa PSD-ALDE: 2017, anul falselor pretexte în justiţie

logo platforma romania 100 ciolos

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, susţine că 2017 a fost anul ”falselor pretexte în justiţie” invocate de coaliţia PSD-ALDE pentru ”propagandă şi manipulare”. În 2017, guvernarea PSD - ALDE a pus în aplicare doar două decizii ale Curţii Constituţionale, de opt ori mai puţin decât Guvernul Cioloş. ”O idee frecvent repetată de coaliţia PSD - ALDE de-a lungul anului 2017 a fost aceea că Guvernul se concentrează asupra punerii în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR). Aplicarea deciziilor CCR a fost unul dintre pretextele favorite, invocat ori de câte ori coaliţia de guvernare mai pregătea un nou val de modificări legislative în domeniul justiţiei”, este mesajul postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Platformei România 100.

Reprezentanţii acesteia spun că ”aplicarea deciziilor CCR a fost un fals pretext, folosit doar pentru propagandă şi manipulare”. ”Anul trecut, guvernarea PSD - ALDE a pus în aplicare doar două decizii ale Curţii Constituţionale prin acte normative aprobate de Guvern la iniţiativa Ministerului Justiţiei. De opt ori mai puţin decât Guvernul Cioloş, care a pus în aplicare 16 decizii ale CCR, prin acte normative iniţiate de Ministerul Justiţiei”, mai scriu reprezentanţii Platformei România 100.

Potrivit acestora, în anul 2017 au fost puse în aplicare două decizii ale CCR, prin care fuseseră declarate neconstituţionale 2 articole de lege. Prin O.U.G. nr. 14/2017 au fost puse în aplicare Decizia CCR nr. 586/2016 şi Decizia CCR nr. 614/2016. În anul 2016 au fost puse în aplicare 16 decizii ale CCR, prin care fuseseră declarate neconstituţionale 17 articole de lege. Punerea în aplicare a acestor 16 decizii ale CCR a presupus modificarea a 173 articole de lege, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.