Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al liberalilor la adresa lui Răzvan Cuc: 'PSD vrea să mutileze legea'

Facebook
razvan cuc liviu dragnea

Deputatul liberal Laurenţiu Dan Leoreanu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să se ocupe urgent de dezamorsarea crizei de la Romatsa, care va genera haos în traficul aerian, dar şi de situaţia de la TAROM, în loc să inaugureze avioane.

„În loc să inaugureze avioane, Răzvan Cuc ar trebui să dezamorseze criza de la ROMATSA şi să vină cu un plan pentru TAROM, dar prioritatea PSD este să mutileze legea pentru a controla politic compania aeriană. Observ că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este preocupat mai degrabă de acţiuni de PR: apare pe şantiere însoţit de televiziuni, la „tăierea de panglică” a avionului Tarom alături de tot guvernul, în studiourile tv şi uită să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Aştept de la ministrul Transporturilor să găsească soluţiile corecte pentru dezamorsarea grevei generale de la ROMATSA, anunţată pentru 30 mai, pe termen nelimitat, care nu doar ar strica vacanţa românilor de Rusalii, dar ar genera haos în traficul aerian şi ar aduce pierderi considerabile României. De asemenea, îi reamintesc ministrului Transporturilor că Tarom nu a mai avut profit de 10 ani, în 2016 a avut pierderi de 25 de milioane de lei, iar serviciile companiei de stat par să se înrăutăţească de la zi la zi. În loc să inaugureze avioane, îi sugerez ministrului Transporturilor să vină cu un plan pentru eficientizarea companiei, înainte ca managementul deficitar de la Tarom să afecteze inclusiv siguranţa zborurilor. Cu o structură de personal mult prea stufoasă, cu un management care nu reuşeşte să eficientizeze compania sau să o adapteze condiţiilor pieţei, o flotă depăşită şi cu din ce în ce mai multe incidente, sper ca, în accepţia domnului Răzvan Cuc, viziunea sa asupra reformei de la Tarom să nu se rezume la achiziţionarea de noi aeronave din Fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro”.

„De aceea, consider că ministerul Transporturilor trebuie să prezinte în timp cât mai scurt un plan pentru eficientizarea Tarom. Sper doar ca planurile PSD şi ale ministrului Răzvan Cuc să nu includă, din nou, subordonarea politică a Tarom, din moment ce, recent, senatori PSD au introdus amendamente care exceptează compania de stat de la managementul profesionist. Este vorba despre un proiect de modificare a OUG 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă, care prevede că numeroase companii de stat, printre care şi Tarom, nu vor mai avea management profesionist. Doar depolitizarea totală a Tarom poate feri compania de un faliment răsunător”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.