Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al liberalului Florin Roman la adresa celor din PSD-ALDE: A dat cea mai gravă lovitură autorităţilor locale cu ajutorul UDMR

Inquam Photos / Octav Ganea
florin roman

Deputatul PNL Florin Roman a criticat, luni, respingerea amendamentului potrivit căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%, susţinând că majoritatea PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură autorităţilor locale cu ajutorul UDMR, conform Agerpres.

"Astăzi, majoritatea PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură pe care au primit-o aleşii locali, primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene în ultimii 27 de ani. Practic, prin votul de respingere dat astăzi amendamentului adoptat în Comisia de buget-finanţe sunt stopate toate investiţiile importante în România, pentru că, trebuie să recunoaştem cu toţii, dacă s-a făcut ceva în ţara aceasta s-a făcut la nivel local, acolo s-au făcut alimentări cu apă, acolo s-au făcut lucrări de canalizare, lucrări de drumuri comunale, de drumuri municipale, modernizări de şcoli, spitale şi dispensare. Toate aceste lucruri au fost realizate de către primari. Astăzi, prin acest amendament, majoritatea PSD-ALDE, care a plătit şi un tain, potrivit amendamentelor, de circa 40 de milioane (n.r. de lei) către UDMR care a făcut din nou jocurile, din păcate în detrimentul primarilor din România, practic se pune cruce tuturor investiţiilor importante de la nivel local", a afirmat Roman, la Parlament.

El a susţinut că în 2017 Guvernul nu a reuşit să demareze nicio singură mare investiţie. "Este o ruşine pe obrazul acestor două partide, care au în total circa 2.000 de primari. Astăzi, practic au votat împotriva lor, au votat pentru sancţionarea primarilor care sunt harnici, pentru că aceşti primari harnici au reuşit să facă investiţii, au reuşit să atragă fonduri europene, iar astăzi practic banii de cofinanţare pentru proiectele europene, prin acest vot, îi pierd", a spus deputatul PNL.

Roman a precizat că cele 40 de milioane de lei propuse vizează Aeroportul Târgu-Mureş şi lucrări de infrastructură în judeţele Mureş şi Covasna. Plenul Parlamentului a respins, luni, amendamentul potrivit căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100%, pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.