Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur la adresa lui Iohannis după ce a revocat-o pe Kovesi: 'A mutat extrem de prost. Dragnea vrea destrămarea DNA'

aktual24.ro
iohannis suparat

Președintele Klaus Iohannis a făcut o mutare greșită când a decis revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, aceasta fiind încă una dintre numeroasele bătălii pierdute de șeful statului de când a ajuns la Cotroceni. Asta consideră analistul politic Stelian Tănase, care a explicat, la emisiunea ”Talk News”, de la Realitatea TV, și care sunt planurile ascunse ale PSD privind Direcția Anticorupție.

”Azi (președintele Klaus Iohannis, n.r.) trebuia să iasă să anunțe că îi mulțumește Laurei Kovesi pentru ceea ce a făcut în campania anti-corupție. Să anunțe că trebuie să o revoce din cauza prevederilor Constituției și a deciziei CCR și să explice de ce a procedat așa. Să spună ce urmează să facem”, este de părere Stelian Tănase.

În opinia sa, șeful statului a primit sfaturi contradictorii în decizia privind revocarea lui Kovesi.

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, vrea să o vadă pe Kovesi în politică. Ce mesaj îi transmite fostei șefe DNA

”Consilierii lui au fost de păreri foarte diferite. Nu am văzut niciodată o asemenea diversitate de păreri pe un singur subiect. Toți sunt foarte categorici. E greu să-ți faci o părere dacă n-ai văzut ceea ce s-a întâmplat”, a explicat analistul politic.

S-a declanșat operațiunea 'devorarea lui Iohannis' - USR, propunere EXPLOZIVĂ pentru Kovesi

Liviu Dragnea urmărea mai mult decât revocarea procurorului-șef al DNA, dorind chiar desființarea instituției, consideră Tănase. ”Dragnea, îmbătat de succes, va încerca să desființeze DNA, să distrugă o instituție și dosarele la care s-a lucrat”, afirmă acesta.

În timp ce liderul PSD a câștigat o mutare pe tabla de șah a politicii, președintele Klaus Iohannis a mutat ”extrem de prost”, consideră politologul.

”A ieșit cu cea mai proastă poziție. A făcut o mutare proastă. Vinovăția lui este că de când a devenit președinte nu s-a purtat ca președinte. A pierdut războaiele; pe unele a preferat să nu le dea. A pierdut o succesiune de crize. Ce caută Dăncilă prim-ministru?! Nu cred că n-a văzut sau nu știa că n-are un CV care să arate o experiență care s-o recomande să guverneze”, susține Tănase.

Decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi vine pe fondul unei temeri ilutile a lui Klaus Iohannis, subliniază acesta.

”S-a speriat inutil. PSD nu avea resurse să-l suspende. Teama lui Iohannis că va fi suspendat a fost atât de mare... a acționat din frică. El putea deveni un erou național, candidatul absolut pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Asta îi trebuia electoratului, să aibă o cauză și să meargă la urne”, explică Tănase, adăugând că președintele nu dă dovadă că ar fi ”politicia”, precum Liviu Dragnea sau Dtraian Băsescu. ”Dragnea cu Băsescu seamănă. Sunt politicieni. Știu să facă politică, dar în dauna societății”, mai spune Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.