Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac DUR la adresa PSD, după mitingul organizat la Craiova: 'Nu te poți reconcilia cu om trecut în neființă'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

"PSD a reușit duminică să se facă, din nou, de ocară. Filiala PSD Dolj, vârful de lance în războiul cu "statul paralel", s-a mobilizat exemplar  pentru, ATENȚIE, un marș de comemorare a regelui Mihai I, uitând ipocrit umilirea acestuia când a încercat să revină în țară după revoluție. Dacă PSD dorea cu adevărat să se reconcilieze cu regele Mihai, o putea face când Majestatea Sa era în viață. Nu te poți reconcilia cu om trecut în neființă...", a scris Dan Vasile Mihale pe site-ul Realitatea.net.

"PSD încearcă să se lipească de numele fostului suveran, făcând ca aceste zile triste să pară și mai triste. Mitingul de comemorare, dirijat de cuplul Manda - Vasilescu, a fost programat inițial sâmbătă, ca miting de protest împotriva "statului paralel". Cu aprobarea Primăriei Craiova, controlată de PSD, mitingul a fost reciclat în acțiune de comemorare a regelui Mihai I, față de care liderii PSD nu au manifestat niciodată respect. De fapt, respectiva acțiune, că miting nu a fost, ne-a asigurat șefa de la Ministerul Muncii, a fost pentru PSD Dolj un bun prilej de a-și testa capacitatea de mobilizare.

Citește și: DEZVĂLUIRI Liderul USR, 'îndulcit' cu bani publici: A primit, prin firma sa, contracte de la guvernele și autoritățile locale conduse de PSD

Să ieși public cu un pretext de genul ,,PSD nu uită că Majestatea SA a semnat două decrete privind înfiinţarea Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii Oltenia'' e chiar prea mult și pentru PSD, care a demonstrat de-a lungul vremii că atât poate, adică nu foarte mult. E bine că PSD nu uită și, probabil, nu iartă...Poate că își amintește și de umilințele la care a fost suspus ultimul monarh al României când a  încercat să revină în țară.

Vartan Arachelian, în ,,Cartea regelui romantic şi a fiilor fără de ţară", descrie câteva episoade edificatoare privind relația dintre PSD și Majestatea Sa. Acesta spune că prigoana împotriva regelui Mihai I a început încă din 1990, când Televiziunea Română a fost oprită să difuzeze un material despre viaţa regelui. Ordinul a fost dat printr-o notă a lui Adrian Năstase, pe atunci purtător de cuvânt al FSN. Ulterior, Petre Roman, pe atunci premier, a împiedicat suita regală să ajungă la Curtea de Argeş.

Renumitul realizator TV Vartan Arachelian mai spune în cartea sa că un îndârjit opozant al Regelui a fost și Nicolae Văcăroiu. În 1992, pe când conducea guvernul, acesta i-a refuzat monarhului viza de intrare în ţară. Totul, după o solicitare a ministrului de Externe Theodor Meleșcanu.

Vartan Arachelian pune accent și pe conflictul cu fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta l-a acuzat pe regele Mihai  că în momentul exilului a plecat din ţară însuşindu-şi bogăţii care nu i se cuveneau. În plus, partidul lui Iliescu a ajuns chiar să îl declare pe suveran ,,persona non grata".

Citește și: Consiliul Concurenţei intră ÎN FORȚĂ în piaţa bancară: Investigații de amploare la sediile unor bănci uriașe din România

De abia în 1997, după înfrângerea electorală a lui Iliescu de către preşedintele Emil Constantinescu, România i-a redat Regelui Mihai cetăţenia română şi l-a lăsat din nou să viziteze ţara.

În linii mari, cam asta uită PSD când îl omagiază pe regele Mihai I și se lipește cu indecență de numele său.", a scris Dan Vasile Mihale pe Realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.