Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac DUR la adresa Rovanei Plumb după dezbaterile pe buget: 'A prezentat cifre umflate. Este la fel de mitomană ca Șova, care promitea lunar câte o autostradă'

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Președintele PMP, Eugen Tomac, îl acuză pe ministrul Afacerilor Europene, Rovana Plumb, că a prezentat cifre „umflate” la dezbaterile pentru bugetul de stat pentru anul 2019. Liderul PMP a adăugat că ministrul ar trebui să aibă „obrazul foarte gros” să spună că se luptă cu abandonul școlar.

„Guvernul mediocrităţilor. Dezbaterile din ultimele zile pe marginea Legii Bugetului de Stat au fost prilej de a ne convinge, deşi nu mai era nevoie, că România este condusă astăzi de o mână de oameni incompetenţi, mincinoşi şi rău-intenţionaţi. La discuţia pe buget din Comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului, doamna ministru Rovana Plumb a debitat numai prostii. A prezentat cifre umflate, a reluat cu fală aceleași promisiuni deșarte pe care le învârte de doi ani fără pic de rușine. Pe scurt, a mințit din nou.(...) Ăsta este Guvernul țării astăzi. România se sufocă pe zi ce trece, atât timp cât la Palatul Victoria se vor afla aceste mediocrități”, a scris Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a reiterat cifrele anunțate de ministrul Afacerilor Europene în cadrul comisiei de specialitate, la dezbaterile pe buget.

REVOLTĂTOR: sala de mese a bolnavilor de la Psihiatrie, transformată în frizerie de asistenți - FOTO

”Pe rând, doamna Plumb a promis așa:-150 de milioane pentru construcția celor 8 spitale regionale promise; 150 de milioane pentru creșe și grădinițe; 150 de milioane pentru combaterea abandonului școlar Cu alte cuvinte, pentru orice problemă a României, cu generozitate, de la doamna ministru, câte 150 de milioane”, a precizat Tomac.

De asemenea, acesta a afirmat că ”trebuie să ai obrazul gros să spui că te lupți cu abandonul școlar”, în condițiile în care unul dintre cinci copii părăsește școala.

„Trebuie să ai obrazul foarte gros să spui că lupți cu abandonul școlar în condițiile în care unul din cinci copii părăsește școala, iar zeci de mii de copii din mediul rural parcurg kilometri buni pe jos pentru a ajunge la școală. Am întrebat-o pe doamna Plumb, punctual, ce a făcut pentru a combate acest fenomen. Răspunsul a fost halucinant: Ministerul ei este ca o bancă, însă altele sunt instituțiile responsabile. De fapt, de la un Guvern de analfabeți ce să aștepți mai mult? Și la capitolul autostrăzi a făcut promisiuni mari. Susține că sunt bani pentru autostrada Iași-Târgu-Mureș, deși știm cu toții foarte bine că nu a fost făcută nicio solicitare de fonduri europene în acest sens. Este la fel de mitomană ca Șova, care promitea lunar câte o autostradă. Amândoi visează sute de km de autostrăzi, deși, în realitate, în 2016 nu s-a construit niciun km, iar în 2017 și 2018, câțiva km”, a conchis liderul PMP.

Guvernul a adoptat vineri proiectul bugetului de stat pentru anul 2019, luni și marți acesta fiind dezbătut și aprobat în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Urmează ca acesta să fie dezbătut și adoptat în plenul reunit ale celor două Camere ale Parlamentului începând cu ședința de miercuri, de la ora 16:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.