Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC FĂRĂ PRECEDENT al Guvernului la adresa Comisiei Europene: 'DESTABILIZEAZĂ și crează DEZAVANTAJE României' - VIDEO

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Comisia Europeană a adresat un avertisment României cu privire la existența unei deviații semnificative de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017.

Guvernul României, prin vocea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, a lansat o replică extrem de dură la adresa Comisiei Europene, mai precis la Colegiul Comisarilor Europeni. Todorovici acuză că se încearcă ”destabilizarea și dezavantajarea” României.

Citește și: Este oficial! Câți ani va fi valabil pașaportul persoanelor majore

”E un mesaj al Colegiului Comisarilor Europeni. Sunt declarații care nu au la bază argumente și e clar că sunt declarații care au un alt scop. Nu de ajuta, de a construi, ci de destabiliza și de a crea dezavantaje pe termen scurt, și ca exemplu dau costul de finanțare al României. Declarațiile iresponsabile ale multor oamni. România nu se confruntă cu riscuri de sustenabilitate. Dintre toate recomandările pe care România le-a avut în ultimii ani, 68% sunt îndeplinite. Câte dintre recomandările de țară au fost întârziate sau duse la neîndeplinire? Azi mai avem doar 3 recomandări ca țară. S-a elininat recoamandarea privind eliminarea muncii la negru, în zona achizițiilor publice schimbările sunt evidente. România și-a respectat promisiunile. Prima recomandare se referă la deficitul structural. În anul 2016 deficitul a urcat de la 0,6 la 2,5% și nimeni nu a taxat, dintre cei care vorbesc acum despre deficitul structural. Noi am respectat deficitul structural în 3 ani consecutivi, până în 2016, când a fost anul 0. Ajustarea va începe cu 0.5% pe an din 2019. 16 state din UE nu se încadrează în regula deficitului structural. Datoria guvernamentală va scădea, anul acesta, de la 37,6% la 35,2% din PIB. Deficitul bugetar va fi de 3%.”, a spus Eugen Teodorovici.

Citește și: Andreea Esca și alte vedete Pro TV au probleme cu legea: Cine le-a dat în judecată și ce despăgubiri se cer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.