Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac fără precedent al lui Donald Trump la adresa NATO

donald trump

Favoritul la învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, şi-a reluat joi criticile împotriva NATO, considerând că finanţarea SUA pentru Alianţa Nord-Atlantică este prea generoasă, informează AFP. "NATO este învechită şi trebuie să se schimbe şi să se concentreze mai mult pe unele lucruri, în special pe terorism", a scris miliardarul pe Twitter. "Plătim o cotă disproporţionată din cheltuielile NATO. De ce? A venit momentul ca acest lucru să fie renegociat!", a adăugat el.

Totul a început luni printr-o întrebare primită într-un lung interviu pentru Washington Post. "NATO este o alegere bună, însă mă uit la situaţia din Ucraina şi văd că Ucraina ne afectează mai puţin decât unele ţări din NATO şi, totuşi, asigurăm cea mai mare parte a sarcinii, iar ei nu fac nimic. De ce Germania nu se ocupă de NATO în privinţa Ucrainei?", a răspuns candidatul în alegerile primare republicane. "Distribuirea costurilor trebuie să se schimbe (...) Nu ni se rambursează decât o fracţiune din aceste costuri", a adăugat el.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton, favorită la învestitura democrată, a răspuns scurt într-un discurs susţinut miercuri la Universitatea Stanford. "NATO, în special, este una dintre cele mai bune investiţii pe care le-a făcut America vreodată", a declarat ea. "A întoarce spatele aliaţilor noştri sau a ne transforma aliaţii în protejaţi contra unei taxe (...) ar transmite un semnal periculos prietenilor şi duşmanilor noştri. Putin speră deja să divizeze Europa. Dacă Trump îşi va atinge scopurile, va fi sărbătoare la Kremlin", a adăugat Hillary Clinton. Cei doi rivali republicani ai lui Donald Trump - John Kasich, guvernator de Ohio, şi Ted Cruz, senator de Texas - au denunţat de asemenea în ultimele zile afirmaţiile considerate iresponsabile ale magnatului imobiliar, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.