Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac fără precedent al unei deputate USR: 'Biserica Ortodoxă Română, prin Patriarhie şi cei care o conduc, a devenit de mulţi ani un organism corupt'

Facebook
Simina Tulbure

O deputată USR acuză Biserica Ortodoxă Română și Patriarhia de corupție! Atacul fără precedent este lansat de Simina Tulbure, deputată de Satu Mare. ”Până când mai tolerăm astfel de sfidări şi furturi mascate?”, întreabă deputata provenită din PLUS.

”Biserica Ortodoxă Română, prin Patriarhie şi cei care o conduc, a devenit de mulţi ani un organism corupt, lipsit de transparenţă, decuplată de la misiunea sa de bază”, mai spune Tulbure, pare-se o bună cunoscătoare a ceea ce se întâmplă în Biserică și a istoriei ei.

Citește și: Avocata Ingrid Mocanu aruncă în aer reportajul manipulator de la Recorder:Nici ăla cu valiza găsită cu documentele/pozele lui Dragniiia n-a fost atât de penibil

Deputata Tulbure a reușit ca la vârsta de 29 de ani să nu dețină nimic pe numele ei, în afară de o datorie de aproape 9.000 de lire sterline.

”„Clanul Marelui Alb”: BOR şi afacerile murdare sub pretextul credinţei

Reportajul Recorder intitulat „Clanul Marelui Alb”, lansat marţi, ne dă încă un ghiont despre aparatul de aspirare a banilor publici sub pretextul investirii în credinţă şi în formele sale de exprimare. Până când mai tolerăm astfel de sfidări şi furturi mascate?

Citește și: Vasile Bănescu, reacție dură la reportajul Recorder: 'Un decerebrat anticlericalism, o patologică fobie la BOR'

Atunci când în sânul unei religii obiectivul de venerare între enoriaşi şi clerici se schimbă, cei din urmă hrănind cu nesaţ credinţa în posesiuni, stratul etic se erodează, iar bunele intenţii se transformă în pretexte ce justifică acte imorale, ilegitime şi ilegale în Numele Domnului sau a unor feţe bisericeşti.

Biserica Ortodoxă Română, prin Patriarhie şi cei care o conduc, a devenit de mulţi ani un organism corupt, lipsit de transparenţă, decuplată de la misiunea sa de bază, centrată pe om şi comunitate şi conectată la o viziune în care orice activitate are în prim plan banul.

Citește și: Mihail Neamțu: 'Dacă PF Daniel era măcar cinci ani Prim-Ministru al României, aveam azi și catedrale, dar și spitale, școli sau autostrăzi'

Hulim politicienii demagogi, antreprenorii care-şi doresc profituri tot mai mari, funcţionarii care sunt reticenţi la schimbări într-o ţară în care lipseşte predictibilitatea din administraţie, criticăm tinerii că devin ignoranţi şi pleacă din ţară, însă refuzăm să luăm atitudine cu privire la modul în care Biserica îşi exploatează influenţa şi manipulează opinia publică şi mediul politic în propriul interes.

În acest moment, cel mai bun business pare să faci parte din conducerea Bisericii sau măcar să ai contracte girate de Biserică. E ca un stat în stat în care nivelul de corupţie e similar cu al unui stat bananier, iar liderii sunt de neatins.

Citește și: Un profesor universitar demolează manipularea reportajului Recorder: În cazul reporterului, nu există o scuză: lipsa de documentare denaturează grav concluziile

Toţi politicienii au responsabilitatea să intervină ferm în acest caz şi să nu mai răspundă şantajelor venite din partea Bisericii! Această mascaradă perfidă trebuie să înceteze! Cultele, societatea civilă şi toţi cei implicaţi în viaţa societăţii trebuie susţinuţi şi respectaţi însă în mod transparent şi nediscreţionar, în baza unor nevoi reale şi relevante pentru cetăţeni şi dezvoltarea ţării.

Noi, cei din USR PLUS, am subliniat de mai multe ori că Biserica trebuie decuplată de politică şi de la banul public. Dacă îşi doresc finanţare este vital să respecte aceleaşi rigori ca şi alţi actori din societatea civilă sau mediul privat.

Citește și: Preotul Visarion Alexa, despre manipulările din reportajul Recorder: 'Mizerie și nesimțire varsă 'jurnaliștii' peste acest om care lasă ceva României'

Există organizaţii nonguvernamentale care strâng sponsorizări în valoare de milioane de euro, accesează fonduri care implică multă birocraţie şi un nivel mare de expertiză şi aduc o valoare adăugată extrem de mare prin spitale construite, servicii pentru cei sărmani, programe educaţionale sau ce ţin de zona verde.

Vedem clar unde duce lipsa de transparenţă şi acumularea necontrolată de putere. Tocmai de aceea, USR PLUS nu negociază aceste aspecte nici când vine vorba de guvernarea ţării!

Citește și: ULTIMA ORĂ Decizia luată de Patriarhul Daniel, după reportajul de la Arhiepiscopia Bucureștilor

„Este inadmisibil ca o structură să absoarbă, în mod total netransparent, sume uriaşe anual, iar în momente de criză să disemineze informaţii false, trunchiate sau care sunt contra intereselor României şi atentează la sănătatea sau la calitatea vieţii românilor.

Urmează să discut cu colegii mei şi să transmit o serie de întrebări oficiale organismelor care pot interveni în acest caz. România nu e sac fără fund, iar statutul de sponsor principal al Preafericitului Daniel trebuie să înceteze!”, e mesajul transmis de Simina Tulbure, deputată USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.