Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC în Afganistan: 45 de eleve intoxicate cu gaz, la şcoală din nordul provinciei Takhar,

afganistan militari

În jur de 45 de eleve afgane au fost intoxicate joi într-un presupus atac cu gaz în nordul provinciei Takhar, a anunţat poliţia locală, informează agenţia de presă APP, citată de Agerpres.

"Peste 45 de eleve de la gimnaziul Banan din Khwaja din districtul Bahauddin au fost intoxicate în mod misterios în clasa lor şi au fost transportate la spitale apropiate", a declarat, pentru agenţia Xinhua, Abdul Khalil Asir, purtător de cuvânt al poliţiei din această provincie.


Potrivit lui Asir, elevele afectate au declarat că au simţit un miros ciudat de gaz atunci când au intrat în clasă. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. 

Atacurile cu gaz sunt comise frecvent în şcolile de fete de militanţi care se opun educării tinerelor, iar autorităţile nu exclud implicarea de militanţi antiguvernamentali în incident. 

La începutul lui aprilie, peste 50 de eleve de la o scoală de fete din provincia Helmand din sudul Afganistanului au fost otrăvite într-un mod la fel de straniu. 

În Afganistan, foarte multe fete nu sunt lăsate să meargă la şcoală, chiar dacă învaţă în clase separate de cele ale băieţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.