Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la adresa șefului PSD: 'Faptul că bombele cu ceas din program nu au explodat încă, îl fac pe Dragnea să-și atace, din nou, propriul Guvern'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose gesturi

"După ce și-a trântit primul guvern, pentru că nu a reușit să promoveze, ''noaptea ca hoții'', controversata OUG 13, Liviu Dragnea, împreună cu ,,alde'' Tăriceanu, aruncă pe piață un sondaj de opinie, făcut de o firmă de casă a PSD, intitulată AVANGARDE, care aruncă în derizoriu activitatea Guvernului Tudose, guvernul emanației majoritare PSD-ALDE. De ce își dinamitează coaliția propriul guvern? Din același motiv pentru care a făcut-o, chipurile, și prima oară: nu a îndeplinit programul de guvernare aprobat de binomul Dragnea-Tăriceanu.", a scris Dan Vasile Mihale într-un editorial publicat pe Realitatea.net.

"Programul de guvernare PSD-ALDE, gândit de specialistul Vîlcov, domnul cercetat de DNA că expunea tablourile, dobândite ilicit, în pereți, și nu pe pereți, așa cum o face toată lumea, este imposibil de aplicat, pentru că este îngălat și plin de capacane și bombe cu ceas. Nu răspunde la nevoile sociale prezente și încalcă, grav, cele mai elementare principii ale economiei de piață.

Citește și: Afacerist român, suspectat că ar fi intermediat o mită URIAŞĂ, într-o afacere cu avioane de vânătoare Eurofighter

Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu se practică, nicăieri, în Europa. Măsura a fost gândită doar pentru a colecta mai mulți bani din privat, de unde statul nu recuperează dările în condiții optime. TVA split este o altă măsură disperată pentru a crește gradul de colectare. Nu se aplică în țările cu economii sustenabile. Artizanii măsurii spun că s-au inspirat din modelele altor țări în ceea ce privește noul mecanism de plată a TVA-ului, însă Italia, Polonia și Marea Britanie au implementat sau pregătesc implementarea unor sisteme opționale sau doar în anumite domenii de activitate, în timp ce Bulgaria a renunțat la acest sistem în urmă cu mai mult de zece ani. Această măsură va arunca în faliment sute de fime mici și mijlocii, care vor trimite în șomaj mii de oameni.

În programul de guvernare PSD-ALDE sunt amorsate alte trei bombe cu ceas: Legea salarizării unitare, Legea pensiilor și legile care reformează Justiția. Aceste proiecte au hibe majore, cu efect letal asupra societății. Legea salarizării unitare, potrivit domnului Dragnea, este la pachet cu transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Urâtă treabă. Din drafturile care au circulat în spațiul public noul proiect nu repară nici pe departe inechitățile salariale, ba din contră le adâncește. Aleșii se aleg cu totul, alegătorii cu praf în ochi. La fel se întâmplă și cu Legea pensiilor, specialii rămân speciali. Parlamentarii cu cinci mandate au la pensie un plus de 100 de mii de lei, iar vulgul muncește până la 60, respectiv 65 de ani pentru o amărâta de pensie de cel mult 2000 de lei. Se invocă principiul contributivității pentru vulg, iar pentru emanații politici, providența.

În ceea ce privește reforma din justiție și legile lui Toader, disprețul față de lege este total. 3000 de magistrați au semnat împotriva acestui avorton legislativ. Legile lui Toader sunt gândite să fie aservite politicului și să vină în sprijinul penalilor din coaliția majoritară.

Citește și: Ce o așteaptă pe Kovesi? Scenariu lansat de un jurnalist: 'Ştiu de la un europarlamentar'

Faptul că aceste bombe cu ceas nu au explodat încă îl fac pe Dragnea să fie furios și să își atace, din nou, propriul guvern. Nu că ar fi unul de soi. Opinia publică s-a lămurit. Toți miniștrii sunt după chipul și asemănarea binomului Dragnea - Tăriceanu. Unul violează limba română, altul aruncă în aer prețurile energiei la bursă, unul zboară fără rost deasupra propriului cuib de Cuc(i), altul are fantezii cu oile, iar doamna de la Interne o ține una și bună că polițistul este super-ultragiat, ignorând abuzurile fără număr ale acestora. Această doamnă nu înțelege că, în primul rând, trebuie protejat cetățeanul și abia după aceea cel care alege să lucreze în slujba cetățeanului. Ce pretenții poți să ai de la acești guvernanți? Și le mai pui în cârcă un program de guvernare care nu se poate aplica.

Ce este cu adevărat, însă, grav este prea subtil pentru actuala coaliție, dar și pentru alte configurații politice care s-au succedat la putere. Binomul Dragnea-Tăriceanu chiar are impresia că ține hățurile României. Ce glumă bună! Hățurile sunt deținute, din păcate, după 27 de ani de pseudo-democrație, de fosta nomenclatură securisto-comunistă prin descendenți și interpuși penali. În față, este mascarada și lupta pentru ciolan, adevăratele jocuri se fac, însă, discret, în culise, de gulerele gri, de beizadelele școlite alte torționarilor comuniști.", a mai scris Mihale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.