Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la Dodon. Toate unităţile militare vor da jos portretele cu oficialii de la Chişinău

Ministrul apărării moldovean Anatol Şalaru (foto) a dispus ca toate portretele cu oficialităţi ale Republicii Moldova din unităţile armatei să fie înlocuite cu portrete de domnitori români, eroi naţionali sau personalităţi marcante ale culturii române, relatează marţi Radio Chişinău.

"Astăzi am transmis către toate unităţile Armatei Naţionale dispoziţia de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova (preşedinte, ministru, şef al Marelui Stat Major etc...) cu portretele înaintaşilor noştri: domnitori, eroi naţionali sau figuri marcante ale culturii româneşti", scrie ministrul Şalaru într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Contre DURE între Moscova şi Kiev. Doi soldaţi au fost RĂPIŢI din Crimeea

Ministrul liberal Anatol Şalaru este în relaţii foarte tensionate cu preşedintele ales, Igor Dodon. După victoria sa în alegeri, Dodon declarase chiar că, în calitatea sa de comandant suprem al armatei, va face totul pentru a-l demite pe Şalaru din funcţia de ministru, pe care l-a acuzat în repetate rânduri ca ar fi încălcat statutul de neutralitate a Republicii Moldova, prin promovarea ideilor de strângere a relaţiilor cu NATO şi România, transmite agerpres.

Citeşte şi: Membrii unei patrule sharia, ACHITAŢI în Germania

"Conform Constituţiei, preşedintele nu poate demite (direct), prin decret, membri ai guvernului, pentru că demisia membrilor guvernului se face la propunerea premierului, prin decretul preşedintelui. Dar preşedintele ţării este comandantul suprem al forţelor armate. De aceea, eu voi insista ca astfel de personaje cum sunt Şalaru să zboare din funcţie din primele săptămâni... Nu poate fi ministru al apărării o persoană care încalcă Constituţia şi se ocupă doar cu provocări', declarase anterior Dodon la postul de televiziune NTV-Moldova. "Când merge la Bruxelles şi spune că (Republica) Moldova trebuie să fie membră NATO, iar noi suntem un stat neutru, ministrul apărării încalcă Constituţia", a spus Dodon la acelaşi post de televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.