Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la Nisa: Preşedintele francez i-a cerut ministrului de Interne să se deplaseze în Tunisia

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut ministrului său de Interne Gérald Darmanin să se deplaseze săptămâna aceasta la Tunis pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului, după atacul sângeros comis joi la Nisa (sudul Franţei) al cărui autor presupus este un tunisian de 21 de ani, relatează AFP preluat de agerpres.

"Preşedintele i-a cerut ministrului de Interne să se deplaseze în Tunisia (săptămâna aceasta) pentru o întrevedere cu omologul său" tunisian, a indicat duminică preşedinţia franceză.

Decizia a fost anunţată după o convorbire telefonică sâmbătă între preşedintele francez şi omologul său tunisian Kais Saied, care ''şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa după actele teroriste'', a precizat preşedinţia.

Cei doi lideri ''au convenit să consolideze cooperarea franco-tunisiană în lupta împotriva terorismului''. Ei au ''abordat în special problema delicată a revenirii tunisienilor cu obligaţia de a părăsi teritoriul francez (OQTF), cu prioritate cei din clasaţi S'' (de către serviciile de informaţii), a adăugat Elysée.

Sâmbătă seara, preşedinţia tunisiană a indicat că preşedinţii Macron şi Saied au discutat, de asemenea, ''problema migraţiei clandestine şi soluţiile care trebuie găsite împreună pentru a face faţă acestui fenomen, care se agravează''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.