Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac mortal la un liceu din Franța. Atacatorul este un cecen în vârstă de 20 de ani / UPDATE

reuters
politie franta

UPDATE ora 14.46: Atacatorul din Franța este un cecen în vârstă de 20 de ani

Agresorul arestat vineri după atacul cu cuțitul la Liceul Gambetta din Arras este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro. El era un fost elev al liceului.

Tragedia vine la aproape trei ani de la moartea lui Samuel Paty, care a fost ucis la 16 octombrie 2020.

Decapitarea lui Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, la 16 octombrie 2020, a provocat atunci o reacție emoțională impresionantă. Profesorul, care lucra la o școală din Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), a fost ucis de Abdoullakh Anzorov, un cecen de 18 ani, care l-a acuzat că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Mahomed.

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit. Presupusul agresor, care ar fi strigat „Allah akbar” în acel moment, a fost arestat, conform tf1info.fr.

ora 13.26 O persoană a fost ucisă şi două rănite de un individ înarmat cu un cuţit, vineri dimineaţă, la Liceul Gambetta din Arras. Presupusul autor, care ar fi strigat "Allah Akbar" în acel moment, a fost arestat, relatează TF1, conform news.ro.

"O operaţiune a poliţiei a avut loc la Liceul Gambetta din Arras. Agresorul a fost arestat de poliţie", a scris pe Twitter Gérald Darmanin, ministrul de Interne.
Potrivit informaţiilor TF1, un individ înarmat cu un cuţit a intrat în instituţie şi a atacat mai multe persoane aflate în curte. Una dintre ele a murit, iar alte două au fost rănite.
Suspectul, care ar fi strigat "Allah Akbar" în momentul incidentului, a fost arestat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.