Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac rusesc pe scară largă, cu rachete și drone de la Kiev la Harkov. Klitschko: 'Voi, europenii, va trebui să luptați'

Mai multe drone și rachete în toată țara, în special împotriva infrastructurii energetice. În regiunea Harkov, a fost lovită și o școală. Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, s-a adresat direct Europei: "Dacă noi pierdem, voi, europenii, va trebui să luptați".

 

Raidurile rusești asupra Ucrainei continuă: armata lui Putin ar fi lansat 55 de rachete, inclusiv o rachetă hipersonică, și 21 de drone kamikaze asupra țării invadate, potrivit Forțelor Aeriene de la Kiev.

Bombardamentele au fost efectuate ca represalii la atacurile ucrainene asupra instalațiilor energetice rusești și au lovit "uzine energetice ucrainene și întreprinderi industriale militare". Ministerul Apărării de la Moscova a făcut această precizare, adăugând că în raiduri au fost folosite drone și rachete 'de înaltă precizie' lansate de pe nave și avioane, inclusiv - a confirmat - racheta hipersonică Kinzhal.

"Din cauza pagubelor provocate la centralele electrice de ultimul atac masiv al Rusiei, este posibil să fie introduse restricții la furnizarea de energie electrică pe întreg teritoriul Ucrainei între orele 18.00 și 23.00″, a anunțat compania națională Ukrenergo, după cum relatează Ukrinform.

Zelenski și Klitschko se adresează direct Europei

 

Același minister rus al Apărării a făcut apoi cunoscut faptul că forțele Moscovei au capturat alte două sate din Ucraina: cel din Novokalinovo, în regiunea Donețk, și cel din Kislovka, în regiunea Harkov, unde a fost lovită și o instituție de învățământ: acest lucru a fost făcut cunoscut de primarul orașului, Igor Terejov, după cum relatează Suspilne.

'Atac masiv cu rachete al nazistului Putin de Ziua Memoriei și a victoriei asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial', a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram. 'Mâine, 9 mai, Rusia va sărbători într-adevăr Ziua Victoriei asupra nazismului. Întreaga lume ar trebui să înțeleagă clar cine este cine. Întreaga lume nu are dreptul de a mai da o șansă nazismului', a adăugat Zelenski.

Între timp, primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, vorbind prin videoconferință la congresul Partidului Democrat German de la Berlin, subliniază că 'Ucraina apără valorile libertății, democrației și drepturilor omului și pentru dumneavoastră, pentru Europa, pentru Germania. Vă rugăm să nu uitați niciodată acest lucru și să țineți minte: dacă noi pierdem această bătălie, va trebui să o duceți în viitor. Viitorul nostru comun este o Ucraină liberă, sigură și democratică și o Europă liberă, sigură și democratică".

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.