Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Atac extrem de puternic al rușilor cu 80 de rachete la Dnipropetrovsk: 13 morți și 11 răniți în stare gravă (oficial ucrainean)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

UPDATE:

Treisprezece civili au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri în bombardamente ruseşti în în districtele Nikopol şi Krivorojski din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk (centru-est), a anunţat şeful administraţiei militare regionale ucrainene Valentin Reznicenko, citat de AFP, Reuters şi Ukrinform. Bombardamentele au avut loc nu departe de centrala nucleară din Zaporojie, notează DPA. Doi răniţi au decedat din cauza rănilor, adăugându-se bilanţului de 11 morţi anunţat anterior de către guvernator pe Telegram.

Știrea inițială:

Noaptea trecută rușii au lansat un atac în districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, iar 11 persoane au fost ucise și 13 rănite, informează președintele Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, citat de presa ucraineană.

"O noapte tragică... În districtul Nikopol, armata rusă a ucis 11 persoane, rănind 13. Inamicul a bombardat de două ori zona cu Grads. A trimis 80 de rachete prin zone rezidențiale. În mod deliberat și insidios lovit atunci când oamenii dormeau în casele lor", a spus el.

Potrivit lui Reznichenko, la Marganeț, 10 persoane au fost ucise, iar 11 au fost rănite. Zece sunt în spital, șapte dintre ele fiind în stare gravă, relatează sursa citată În oraș, au fost avariate peste 20 de clădiri înalte, un palat de cultură, o pensiune, două școli, o clădire a consiliului local și alte câteva camere administrative. Linia electrică a fost scoasă din funcțiune. De asemenea, electricienii au intervenit pentru a repara instalațiile electrice din oraș.

O femeie a murit în Vyshetarasovk. Casa ei a fost complet distrusă de o rachetă. În sat, 11 case particulare și conducte de gaz au fost avariate. Până la o mie de oameni au rămas fără gaz, mai preciează sursa citată.

"Cei doi au fost răniți. O femeie cu leziuni în spital. Starea ei este evaluată de medici ca fiind moderată. Soțul meu este tratat acasă", a adăugat el.

Informațiile nu au fost confirmate și de partea rusă până la publicarea acestei știri. Rusia susține mereu că nu atacă locuințele civililor, ci doar așezăminte militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.