Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac sinucigaș cu bombă într-o bancă, unde angajații guvernului așteptau să-și ia salariile: Zeci de victime și trei morți

kandahar

În Afganistan, a avut loc un atac sinucigaș cu bombă într-o bancă, iar medicii raportează zeci de victime. Autorul atacului rămâne necunoscut, anunță Mediafax.

 

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în orașul Kandahar, a declarat, pentru BBC, un medic de la spitalul regional.

Inițial, guvernul taliban a estimat numărul morților la trei. Totuși, medicul a spus că sunt și aproximativ 50 de răniți care au fost duși la spitalul Mirwais, cel mai mare din regiune,

Atacul sinucigaș a avut loc dimineață. Nici o organizație nu a revendicat atacul.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu bombă în orașul Kandahar din sudul Afganistanului, a declarat pentru BBC un medic de la spitalul regional.

Atacul cu bomba, în banca de unde angajații guvernului așteptau să-și ia salariile

 

Atacul sinucigaș a avut loc în jurul orei locale 08:00 (03:30 GMT), au declarat talibanii, la o bancă situată în centrul orașului. Explozia a avut loc la o sucursală unde angajații guvernului afgan stăteau la coadă pentru a-și ridica salariile.

Aproximativ 50 de persoane rănite au fost transportate la spitalul Mirwais, cel mai mare din regiune, a declarat un medic de la spital, sub rezerva anonimatului.

Kandahar este sediul puterii talibanilor, baza comandantului lor suprem. În țară continuă să aibă loc zeci de atentate cu bombă și atacuri sinucigașe în fiecare an. Multe dintre acestea au vizat minoritatea etnică Hazara din Afganistan și au fost revendicate de Statul Islamic Provincia Khorasan, sau ISKP, filiala regională a așa-numitei grupări Stat Islamic, un rival major al talibanilor, potrivit BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.