Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac terorist DEJUCAT în Australia. Doi tineri au fost arestaţi

Autorităţile australiene din domeniul luptei antiteroriste au arestat miercuri doi tineri în vârstă de 17 ani în sud-vestul oraşului Sydney, preîntâmpinând astfel un atac terorist, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

''Cei doi tineri au fost arestaţi în sud-vestul oraşului Sydney în legătură cu o investigaţie în curs de desfăşurare'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din statul australian New South Wales, precizând că poliţiştii au confiscat două cuţite şi că cei doi rămân în arest. ''În acest moment, poliţia nu poate difuza alte detalii şi nu există nici o ameninţare în legătură cu acest caz'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Până şi avocaţii s-au săturat de teroristul din Paris. ' E clar. Nu va vorbi niciodată!'

Media locale au relatat că operaţiunea a avut legătură cu un nou presupus complot terorist, iar cei doi adolescenţi fluturau baionete în cursul arestării.

Se crede că cel puţin unul dintre băieţi este cunoscut poliţiei, fiind anterior interogat de către autorităţile federale pentru că a refuzat să se ridice în picioare în timpul intonării imnului naţional australian la şcoală, potrivit radioului naţional australian.

Citeşte şi: STASI infiltrase spioni într-un mare partid din RFG

Australia, un aliat ferm în lupta împotriva terorismului în Siria şi Irak, condusă de SUA, se află în stare de alertă sporită pentru atacuri teroriste interne de peste doi ani, cel puţin 45 de suspecţi în legătură cu comploturi teroriste interne fiind arestaţi sau trimişi la închisoare.

Citeşte şi: Autorităţile canadiene au reţinut un EURODEPUTAT ecologist. 'Este e mare ruşine!'

Autorităţile australiene sunt însă tot mai preocupate în legătură cu tineri care s-au radicalizat, după ce un băiat de 16 ani a omorât un angajat din cadrul poliţiei la începutul lui octombrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.