Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile canadiene au reţinut un EURODEPUTAT ecologist. 'Este e mare ruşine!'

Eurodeputatul ecologist José Bové a fost reţinut câteva ore de poliţia de frontieră la sosirea sa pe aeroportul din Montreal marţi şi urmează a fi obligat să părăsească miercuri teritoriul Canadei, potrivit unor surse concordante, transmite AFP, potrivit agerpres.

"Blocat de 3 ore pe aeroportul din Montreal. Opozanţii CETA nu sunt bineveniţi în această ţară", a postat marţi seară militantul ecologist pe contul său de Twitter, făcând referire la lupta sa împotriva acordului de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Canada, care urmează a fi semnat la sfârşitul lunii octombrie.

"José Bové, invitatul nostru, va fi expulzat în Franţa. Este o mare ruşine!", a scris pe aceeaşi reţea de socializare Maude Barlow, preşedinte ale Consiliului Canadienilor, un centru de reflecţie de stânga.

Citeşte şi: STASI infiltrase spioni într-un mare partid din RFG

José Bové urma să ia cuvântul în cadrul unei reuniuni publice organizate marţi de Consiliul Canadienilor, sindicate agricole şi opozanţi ai Acordului Economic şi Comercial Global (AECG sau CETA, conform acronimului său în engleză) între Canada şi UE.

Sujata Dey, militant al Consiliului Canadienilor, a precizat într-un comunicat că José Bové "a fost reţinut pe aeroportul din Montreal timp de câteva ore, fără nicio explicaţie, şi a primit o notificare că trebuie să plece din Canada".

Canada interzice în general intrarea pe teritoriul său a persoanelor cu antecedente penale.

José Bové a fost condamnat pentru implicarea în demontarea unui restaurant McDonald's în 1999, apoi pentru distrugerea în 2008 a unui câmp de porumb transgenic Monsanto.

Citeşte şi: Captură record de droguri în Mediterană. Marfa era destinată jihadiştilor islamişti

Serviciile de imigraţie canadiene au respins în principal intrarea în ţară a unor artişti, cum s-a întâmplat în mai cu polemistul francez Dieudonné M'Bala M'Bala, în 2015 cu solistul Joey Starr sau cu rapperul Booba. Rapperul american Chris Brown a primit de asemenea interdicţia de a intra în Canada la începutul lui 2015 după agresarea fostei sale partenere Rihanna.

Înainte de a se îmbarca miercuri în avionul pentru Franţa, José Bové a anunţat o conferinţă de presă "pentru a reveni asupra expulzării (sale) din Canada".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.