Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC TERORIST într-un cinematograf din Germania: Între 20 și 50 de victime / UPDATE

breaking

UPDATE

Un bărbat înarmat care s-a baricadat joi după-amiază într-un cinematograf din oraşul Viernheim, vestul Germaniei, a fost ucis de poliţie, au declarat autorităţile locale, care au dat asigurări că nu au existat alte victime sau răniţi, relatează AFP.

'Atacatorul s-a deplasat în complexul de cinematografe şi dădea impresia că are probleme psihice. Bărbatul avea asupra sa o puşcă sau un 'pistol lung' şi forţele speciale au intervenit şi l-au împuşcat', a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, în parlamentul regional.

'Nu există nicio dovadă că alte persoane în afară de atacator au fost rănite sau ucise', a afirmat Beuth, adăugând că bărbatul a luat 'ostatici'.

Iniţial, mai multe publicaţii germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) şi cotidianul Bild, au afirmat că în atac au fost rănite între 20 şi 50 de persoane. În cele din urmă, presa locală a făcut cunoscut că mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicaţii după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru moment, nu există nicio informaţie cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agenţiei de ştiri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurări că atacul nu a avut "nicio legătură cu terorismul".

Poliţia din Viernheim, oraş situat la 75 de kilometri sud de Frankfurt, a confirmat că suspectul a fost împuşcat în timpul atacului unei unităţi de elită a poliţiei.

Bărbatul mascat avea o "centură cu cartuşe' în jurul umărului când a intrat în cinematograf în jurul orei 15:00 locală (13:00 GMT) şi a tras focuri de armă în aer, potrivit presei germane.

'Un apel de urgenţă a fost primit de poliţie la ora 14:45 (...) potrivit căruia un bărbat înarmat a intrat în cinema' şi 'a tras patru focuri de armă', a afirmat ministrul Peter Beuth.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Bild, bărbatul ar fi tras cu un pistol de avertizare în sala de cinema.

UPDATE Persoanele luate ostatice de un bărbat înarmat într-un cinema din oraşul Viernheim (sud-vest), lângă Frankfurt, au fost eliberate şi sunt nevătămate, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, citat joi de agenţia DPA.

UPDATE Presa locală spune că atacatorul a fost împușcat mortal de forțele de asalt. Reuters confirmă după ce citează o declarație a ministrului de Interne.

UPDATE Conform mass-media germane, atacatorul a fost reținut. Poliția, însă, nu a confirmat acest lucru.

content-imagecontent-image

UPDATE Se pare că nimeni nu a fost împușcat, oamenii răniți suferind o intoxicație cu gaze. Nu se știe dacă gazele au fost date de către atacator, sau de către forțele de asalt. Conform informațiilor, se pare că atacatorul ar fi intrat în cinematograf cu un pistol și ar fi tras un foc în plan vertical.

UPDATE Este vorba despre un bărbat care are o mască pe față și care a tras în interiorul complexului. Acesta are și o centură asupra lui. Surse din presa locală vorbesc despre 20 de răniți.

Un atac terorist are loc, în acest moment, în Germania, într-un cinematograf. Conform primelor informații, ar fi vorba despre un număr impresionant de victime, între 20 și 50.

Este vorba despre un atac în orașul Viernheim. Conform unor surse, ar fi vorba despre un bărbat care s-a baricadat în interiorul cinematografului. Trupele speciale intervin, iar un elicopter survolează zona.

content-image

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.