Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac VIRULENT din PNL la adresa lui Liviu Dragnea: 'Cifrele reale l-au scos din minți și-l fac să iasă disperat la tablă să mintă din nou'

PNL siglă

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a reacționat joi seară, pe Facebook, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus, la Antena3, că pensiile românilor au crescut cu 27% și punctul de pensia va ajunge în 2020 la 1.775 de lei, iar salariul mediu a crescut cu 35%. Dancă susține că Dragnea este disperat pentru că românii vor arăta la votul din 26 mai că nu mai vor să-l creadă.

„Cifrele reale despre majorarea salariilor si pensiilor, prezentate de nenumarate ori de PNL, l-au scos din minti pe Dragnea si-l fac sa iasa disperat la tabla sa minta din nou.

Prin Legea salarizării unitare au promis o creștere a salariilor în sectorul public cu 25% în 2018 însă totul a fost o păcăleală pentru că, prin transferul contribuțiilor sociale la angajat, majorările de salarii au fost de doi lei, doar pe hârtie.

Pentru 2019, PSD a promis o creștere a salariilor în sectorul bugetar cu 56% față de 2016 însă datele statistice arată o creștere a salariilor în medie de 14% în 2018 și de 3,5% în 2017 în condițiile în care, în cei doi ani de guvernare PSD – ALDE, am avut o inflație cumulată de cca. 8%.

ALERTĂ - Cutremur de 3,8 pe scara Richter în România, în urmă cu puțin timp

Deci, majorarea salariilor în sectorul bugetar a fost o fumigenă și o scamatorie contabilă, marca PSD - ALDE. Mai mult, daca majorarea unor salarii pentru anumite domenii din sectorul bugetar a fost mâncată de scumpiri, în sectorul privat inflatia a dus chiar la ”tăierea” salariilor prin scăderea puterii lor de cumpărare.

La fel, creșterea pensiilor a fost o mare țeapă PSD -ALDE pentru că majorarea punctului de pensie a fost mai mică decât dacă ar fi aplicat formula de indexare a punctului de pensie din legea în vigoare (cu 100% din rata inflației și jumătate din creșterea slariului mediu brut pe economie).

Majorarea punctului de pensie la jumătatea anului în 2017 a fost o cacealma pentru pensionari prin care s-a renunțat la indexarea pensiilor la începutul fiecărui an.

Accident GRAV pe DN1A - Un microbuz cu muncitori a intrat într-un copac: Cinci victime

De fapt, prin neaplicarea formulei de indexare din lege, PSD și ALDE au tăiat pensiile în 2018 și în 2019.

În 2018, pensiile trebuiau să crească cu peste 7% de la 1 ianuarie. Prin creșterea punctului de pensie cu 10% abia de la jumătatea anului, pensionarii au pierdut 240 lei în 2018 la o pensie medie de 1000 de lei.

În 2019, pensiile trebuiau indexate cu 9% de la începutul anului însă nivelul punctului de pensie a fost înghețat la valoarea din iulie 2018 până în septembrie 2019.

Prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor de la începutul anului, pensionarii pierd 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1100 lei.

Acesta este adevarul pe care noi l-am spus oamenilor si Dragnea este disperat pentru ca romanii vor arata la vot pe 26 mai ca nu mai vor sa-l creada”, scrie Dancă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.