Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorul din Copenhaga ar fi fost "soldat al Statului Islamic", anunță jihadiștii

jihad jihadisti islam islamisti

Danezul suspectat că a deschis focul miercuri asupra a doi poliţişti la Copenhaga este un 'soldat al Statului Islamic', susţine agenţia Amaq, organul de propagandă al organizaţiei jihadiste, transmite vineri AFP.

'Autorul atacului care a vizat poliţia la Copenhaga (...) a condus această operaţiune ca răspuns la apelurile de a lovi ţările coaliţiei', adaugă sursa citată, făcând aluzie la coaliţia antijihadistă condusă de SUA, care efectuează raiduri aeriene împotriva grupărilor islamiste radicale în Siria şi Irak.

Citește și: EXPLOZIE într-o piață cu 10 morți și zeci de răniți în orașul natal al președintelui Filipinelor

Atacatorul în vârstă de 25 de ani este originar din Bosnia şi a fost identificat de presa daneză cu numele de Mesa Hodzic. El a deschis focul asupra a doi poliţişti şi asupra unui trecător în timpul unei razii a poliţiei antidrog la Christiania, un cartier rău-famat al capitalei daneze.

Cei doi poliţişti şi trecătorul au fost răniţi, dar atacatorul a reuşit să fugă. El a fost totuşi arestat joi dimineaţă, însă tot atunci a avut un schimb de focuri cu poliţia, în urma căruia a fost rănit grav şi a murit ulterior la spital.

Conform poliţiei daneze, aparent acest individ avea legături cu un grup jihadist implantat în Danemarca şi cu simpatizanţi ai grupării Statul Islamic, însă deocamdată nu există indicii că aceste legături ar fi jucat un rol în incidentul din cartierul Christiania, o zonă cunoscută pentru traficul de stupefiante, susține Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.