Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorul din Ohio, fără legătură directă cu vreo organizaţie teroristă

pixabay.com
diverse, umbra, girofar, politie

Studentul american de origine somaleză care a rănit luni 11 persoane în Ohio înainte de a fi ucis de poliţie nu avea "legături directe" cu vreo organizaţie "teroristă", a afirmat miercuri secretarul pentru securitate internă, Jeh Johnson, citat de AFP. Cu toate că Abdul Razak Ali Artan şi-a manifestat pe pagina sa de Facebook sprijinul pentru islamiştii radicali, "nu am găsit până în prezent legături directe cu vreo organizaţie teroristă", a declarat Jeh Johnson la o reuniune a unui think-tank.

Studentul nu ar fi comunicat direct cu astfel de organizaţii, potrivit oficialului american. "Informaţiile de care dispunem ne fac să credem că este vorba despre acţiunea unei persoane care s-a radicalizat singur", a declarat secretarul pentru securitate internă. Autorităţile au considerat că actul său nu a fost "terorist", dar marţi agenţia de propagandă a grupării Stat Islamic a afirmat că studentul era un "soldat" al mişcării jihadiste, conform Agerpres.

Atacatorul "a iniţiat operaţiunea sa ca răspuns la apelurile de a lua ca ţinte cetăţeni ai ţărilor din coaliţia internaţională" care luptă împotriva jihadiştilor în Irak şi Siria, a adăugat agenţia Amaq, potrivit unei traduceri a SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste. Pe pagina sa de Facebook, închisă după atac, studentul a ameninţat Statele Unite. "Nu mai pot. America! Încetează să te implici în treburile altor ţări, mai ales în 'Umma' (comunitatea) musulmanilor", a scris el, potrivit presei americane. "Nu vă vom lăsa în pace până când nu le veţi da pace musulmanilor", a mai scris Abdul Razak Ali Artan. De asemenea, el a subliniat că Anwar al-Awlaki, un imam american care recruta pentru organizaţia Al-Qaida ucis de o dronă americană în Yemen, a fost un erou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.