Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul asupra podului Chonhar perturbă logistica rusă: Cel puțin jumătate din aprovizionerea rușilor se face pe rute alternative

digi24.ro
crimeea

Închiderea temporară a rutei după un presupus atac ucrainean asupra podului Chonhar dintre continentul Ucrainei și Crimeea ocupată pe 22 iunie a făcut ca convoaiele logistice rusești vitale să dureze cu cel puțin 50% mai mult pentru a ajunge pe front pe rute alternative, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit pe 28 iunie.

 

Podul Chonhar este una dintre principalele drumuri de legătură între peninsula Crimeea și partea ocupată de ruși a Oblastului Herson. Există un total de trei poduri de vehicule cheie și două de cale ferată care leagă peninsula de continent.

Dimineața devreme, pe 22 iunie, surse rusești au raportat mai multe lovituri cu rachete asupra podurilor, susținând că acestea au fost efectuate cu rachete de croazieră Storm Shadow, care au fost recent livrate Ucrainei de către Regatul Unit.

Forțele ruse au folosit podul pentru a muta cantități mari de echipamente și personal militar pe continentul Ucrainei.

Ruta peste podurile Chonhar este cea mai directă rută de la nodul logistic al Rusiei din Crimeea de la Dzhankoi până la Oblast Zaporijia, unde Rusia încearcă în prezent să oprească o contraofensivă ucraineană să recâștige teritoriile ocupate din sudul țării.

Autoritățile ruse au construit aproape sigur o trecere de înlocuire a unui pod de pontoane în 24 de ore de la atac, dar trecerile sunt probabil limitate doar la traficul militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.