Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacuri în rafală împotriva lui Nicușor Dan: cine îl bagă în corzi pe edil?

Facebook
Nicusor Dan

Atacuri în rafală împotriva lui Nicușor Dan: cine îl bagă în corzi pe edil?

După ce sursele redacției noastre au arătat că Bucureștiul stă pe un butoi de pulbere din cauza conflictelor mocnite din interiorul PNL, cauzate de raportarea partidului la prestația lui Nicușor Dan, iar Senatul pregătește să ia atributul atât de drag primarului general, cel al eliberării PUZ-urilor, din blocarea cărora acesta și-a făcut nu doar un titlu de glorie, ci și principala temă de campanie, se pare că o veritabilă coaliție a edililor de sectoare începe să se contureze.

Surse bine informate susțin că "murmurul" devine strigăt de luptă, după ce foștii săi fideli aliați, precum USR-istul Mihaiu de la Sectorul 2 sau PNL-istul Ciucu de la Sectorul 6 au dat tonul criticilor vizândul pe șeful PMB.

Dacă de la primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, recenta declarație făcută la tv nu este o surpriză („E foarte posibil să mai candidez un mandat, asta pentru că, repet, nu am fost lăsați să finalizez proiectele atât de importante pe care le-am promis”, cu aluzie directă la proasta colaborare cu primarul general, altfel stau lucrurile cu ceilalți doi sau cu șefii unor asociații de mediu.

Demisionar din fruntea PNL București, tocmai pe considerentele susținerii lui Nicușor Dan, primarul Sectorului 6 a lansat zilele trecute un atac necruțător, vizibil tocmai din formularea aleasă parcă pentru a întări proverbul "cine se scuză se acuză": "O spun din capul locului, acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicuşor Dan.

Apelul public, pe un ton decent şi calm este doar ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă." a declarat Ciprian Ciucu, referitor la neemiterea avizelor de către primarul general pentru defrişarea celor 400 de copaci de pe marginea drumului, acţiuni necesare pentru lucrărule de fluidizare a traficului pe Prelungirea Ghencea şi Bulevardul Timişoara. Declarația a fost una de presă, însă surse sigure ne-au spus că reclamațiile au fost mai vehemente în cadrul unei recente dezbateri pe teme de mediu și spații verzi.

Cu acest prilej, Ciprian Ciucu ar fi spus restrânsei audiențe că poate fi de înțeles de ce primăria Capitalei nu mai dă avize de toaletare sau de defrișare, însă a trece dintr-o extremă în alta nu este soluție, mai ales fiind vorba despre arbori care reprezintă un risc la siguranța pietonilor.

Acesta s-ar mai fi plâns de faptul că unele proiecte mari de infrastructură sunt blocate, sub pretextul unei false protecții a mediului. Săptămâna aceasta, luni, Ciprian Ciucu a revenit cu un apel disperat tot la adresa lui Nicușor Dan.

La rândul său, nici colegul de coaliție al liberalului, primarul USR, Radu Mihaiu, nu ar fi mulțumit de comunicarea și colaborarea cu instituția condusă de Nicușor Dan, fapt confirmat chiar de mâna dreaptă a acestuia din urmă, viceprimarul Bucureștiului, Horia Tomescu: "nu există o colaborare reală între municipalitate și primăriile de sector”. În cadrul aceluiași eveniment, nici reprezentanții societății civile (Platforma de mediu pentru București, Împreună Pentru Centura Verde) nu au văzut cu ochi buni absența primarului Capitalei, reproșându-i, în lipsă, tocmai ciudata lipsă de cooperare, având în vedere trecutul său de ONG-ist.

Toate acestea au venit la scurt timp după ce singurul, dar și cel mai criticat edil al Bucureștiului - Clotilde Armand - ar fi lăsat să se înțeleagă, la unele evenimente, deschiderea către o candidatură "în tandem" cu Nicușor Dan. În plus, după anunțata rocadă guvernamentală ce se va încheia în iunie, va mai fi doar o lună până la termenul decalogului rezultatelor administrative https://www.stiripesurse.ro/pnl-nicusor-dan-mandat-primaria-capitalei_2772180.html, solicitat de șeful liberalilor ca o condiție fermă pentru continuarea susținerii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.