Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tanczos Barna, despre atacurile urşilor: 'E nevoie de măsuri pe termen mediu, lung şi scurt pentru apărarea vieţii umane'

ursi

Problematica legată de urşi este complexă, fiind clar nevoie de măsuri pe termen mediu, lung, dar şi scurt pentru a interveni în apărarea vieţii umane, a scris, marţi pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţi ai crescătorilor de animale, apicultorilor şi ai comunităţilor din cinci judeţe.

"Am avut o discuţie constructivă. Au venit să-şi prezinte punctul de vedere. Au vorbit despre frică, despre presiunea la care sunt supuşi, despre problemele care sunt generate în comunităţi de prezenţa urşilor, de riscul generalizării soluţiilor locale, nelegale, care sunt, din păcate, câteodată, alese de oameni pentru a-şi apăra viaţa, pentru a-şi apăra gospodăria sau copiii şi aşa mai departe", susţine ministrul.

Acesta a a subliniat că "este nevoie clar de măsuri pe termen mediu şi lung, este nevoie de măsuri şi pe termen scurt, pentru a interveni în apărarea vieţii umane. Problematica este complexă, este generată de modul în care a fost abordată problema în ultimii ani".

De asemenea, ministrul a menţionat că vor exista în continuare consultări cu reprezentanţii fermierilor, ai autorităţilor locale şi cu cetăţenii din zonele respective pentru a găsi soluţiile pe termen mediu şi lung.

"Vom prezenta această propunere a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru intervenţia rapidă în cazurile de forţă majoră, acolo unde viaţa umană trebuie protejată, şi vom merge mai departe spre un plan de management pe un termen mediu şi lung, care să gestioneze aceste probleme şi să aducă soluţia pe termen lung", a adăugat Barna Tanczos.

Ministrul Mediului s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai Asociaţiei Oierilor de Munte, ai crescătorilor de bovine şi ai apicultorilor, ai asociaţiilor cinegetice, precum şi cu primari, reprezentanţi ai comunităţilor din judeţele Buzău, Argeş, Braşov, Harghita şi Covasna.

Aceştia i-au înmânat demnitarului o petiţie prin care semnalează situaţia din judeţele afectate de atacurile urşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.