Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ataşatul francez al Apărării a fost decorat de şeful SMAp

mapn ministerul apararii nationale armata

Colonelul Flavien Garrigou-Grandchamp, care îşi încheie mandatul de ataşat al apărării Republicii Franceze în ţara noastră, a primit joi "Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării", ca semn de înaltă apreciere pentru contribuţia sa excepţională la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor militare româno-franceze.

"În anul în care se împlinesc 140 de ani de excelente relaţii diplomatice româno-franceze, pot afirma că Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa şi conlucrarea în cadrul NATO şi în cel al UE sunt reflectate în excelenta cooperare militară la nivel operaţional. Salut prezenţa reprezentanţilor militari ai Franţei în misiuni NATO de patrulare aeriană în zona Mării Negre, în misiuni internaţionale din Africa, sub umbrela UE, în numeroasele exerciţii comune de pregătire. Totodată, remarc participarea militarilor francezi în constituirea Comandamentului Diviziei Multinaţionale Sud-Est şi a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est dislocate în ţara noastră. Colonelul Flavien Garrigou-Grandchamp, pe durata mandatului său, a contribuit la consolidarea parteneriatului militar şi a încurajat relaţiile camaradereşti ale militarilor români şi francezi. Ca preşedinte al "Asociaţiei Ataşaţilor Străini ai Apărării Acreditaţi la Bucureşti", a răspuns întotdeauna pozitiv, eficient şi pro-activ la solicitările pe care i le-am adresat", a scris şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În acest context, el i-a mulţumit colonelului francez şi i-a urat succes în activitatea sa următoare.

"Noului ataşat al Republicii Franceze, colonelul Daniel Parpaillon, i-am urat bun venit în ţara noastră! Am deplină încredere că prezentul cooperării noastre este deschis către noi oportunităţi", a transmis şeful SMAp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.