Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ateliere de gastronomie, pictură şi spectacole folclorice la Festivalul Săptămâna Interetnică din Tulcea

campeniinfo.ro
folclor traditii

Centrul European pentru Diversitate, EUdivers, organizează, în perioada 25-31 iulie, mai multe ateliere de gastronomie şi de pictură, dar şi spectacole folclorice în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Săptămâna Interetnică, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele EUdivers, Cornel Ditcov, a declarat pentru AGERPRES că cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului a fost precedată de ateliere de dans care au început pe data de 18 iunie şi s-au încheiat vineri.

"Urmează desfăşurarea atelierelor de meşteşuguri tradiţionale care vor avea loc în perioada 25-31 iulie, înainte de începerea spectacolelor, între orele 17.00 şi 19.00, la Casa Avramide. Atelierele sunt o noutate a festivalului. Vor fi două zile de gastronomie tradiţională, trei zile de pictură tătară, o zi de cusături tradiţionale şi o zi de pictură pe apă", a afirmat preşedintele asociaţiei.

Ditcov a mai spus că o altă noutate a Festivalului Săptămâna Interetnică este spectacolul de teatru oferit de comunitatea italiană.

"Luni, 26 iulie, aş putea spune că va fi premiera tuturor ediţiilor. Pe scena Teatrului Jean Bart, va avea loc spectacolul 'Iarmarocul din Sorocinţi', o adaptare după povestirea omonimă a lui Nicolai Gogol, pusă în scenă de voluntarii EUdivers în parteneriat cu ansamblul Uniunii Ucrainene din România", a menţionat preşedintele EUdivers.

Accesul publicului la spectacolele susţinute de ansamblurile folclorice ale minorităţilor va fi gratuit, reprezentaţiile urmând să aibă loc începând cu ora 20.00, pe scena amenajată în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea.

Festivalul este organizat în cadrul unui proiect omonim, care beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Tulcea, implementat în perioada 22 iunie-1 august.

Evenimentul este cofinanţat de Centrul EUdivers, Consiliul Judeţean Tulcea, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea şi Asociaţia Psihologilor Antreprenori Tulcea, cu sprijinul financiar oferit de trei firme private.

Parteneriatul include, de asemenea, Centrul Cultural Jean Bart, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion", Primăria municipiului Tulcea, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Centrul Cultural Turc Yunus Emre din Constanţa, Partida Romilor PRO Europa - sucursala Tulcea, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România - filiala Tulcea, Comunitatea Ruşilor Lipoveni Jurilovca, Uniunea Ucrainenilor din România - filiala Tulcea, Comunitatea Armână din România, Asociaţia Altona din Cerna, Primăria comunei Ceamurlia de Jos, Asociaţia Sfitilina, Primăria comunei Jurilovca, Asociaţia Culturală Delta Dunării din Mahmudia, Uniunea Democrată Turcă din România - sucursala Tulcea, Uniunea Armenilor din România - sucursala Tulcea, Forumul Democrat al Germanilor din Tulcea, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România- organizaţia locală Tulcea, Uniunea Elenă din România - filiala Tulcea şi Comunitatea Elenă Sulina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.