Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ateliere educaţionale, organizate de o asociaţie pentru peste 400 de copii din judeţ

bbci.co.uk
profesor profesoara scoala cursuri educatie elevi

Peste 400 de copii din cinci unităţi de învăţământ din Sălaj au participat, în luna iulie, la atelierele pe teme de educaţie sanitară, educaţie juridică, patrimoniu cultural şi ştiinţe, organizate de o asociaţie umanitară înfiinţată la Paris de români din diaspora, potrivit Agerpres.

Potrivit precizărilor făcute pentru AGERPRES de Andreea Ember, preşedintele şi "sufletul" asociaţiei RO Solidaritate, atelierele educaţionale au fost organizate la două şcoli din Zalău, o şcoală din Chieşd şi una din Pustă Vale şi o grădiniţă din Jibou.

"Oferta diversificată de ateliere educative propuse de Asociaţia RO Solidaritate este concepută în acord cu programele şcolare europene, vizând apropierea unor informaţii de bază pentru viaţa cotidiană,înţelegerea importanţei implicării civice, dezvoltarea sensibilităţii artistice, culturale şi a privirii critice într-o manieră constructivă", se arată pe site-ul asociaţiei.


Atelierul de educaţie sanitară are ca obiectiv cunoaşterea regulilor sanitare de bază şi organizarea zilnică pentru respectarea lor, în vreme ce obiectivele atelierului "Am dreptul să fiu copil" sunt cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor, prevenirea bullyingului şi cunoaşterea noţiunii de "infracţiune".

Un alt atelier organizat de asociaţie a fost cel inspirat de monumentul Wesselenyi din Jibou, şi personajul istoric Miklos Wesselenyi, născut şi crescut la castel, ca exemplu de implicare civică. Obiectivele atelierului au fost facilitarea lucrului cu cifrele, dezvoltarea motricităţii, a creativităţii şi a unei potenţiale pasiuni pentru arhitectură, istorie şi cultură.

De asemenea, un alt atelier a avut ca scop descoperirea lumii de către copii şi dezvoltarea unei potenţiale pasiuni pentru ştiinţă.


"Când petrecem ziua alături de copii timpul capătă o altă valoare, una nobilă. Ne îmbogăţim cu fiecare zâmbet al lor şi ne bucurăm de fiecare moment cu aceeaşi voie bună copilărească şi inocenţă, ca atunci când eram şi noi copii!", precizează cei de la RO Solidaritate, într-o postare pe contul de Facebook, după vizita la şcoala din Chieşd.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.