Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Cel puțin 30 de morți, după ce o cisternă cu acis sulfuric a lovit un autobuz: Lichidul s-a vărsat pe pasageri - VIDEO

socant

Cel puţin 30 persoane au murit în sud-estul Republicii Democrate Congo, într-un accident în care a fost implicat un camion ce transporta acid pe o rută foarte frecventată într-o zonă minieră, transmite AFP, citând surse concordante.

Accidentul s-a produs miercuri în Katanga, între localităţile miniere Lubumbashi şi Kolwezi, unde drumul traversează un important zăcământ care poartă numele satelor Tenke şi Fungurume (cupru şi cobalt), scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Oamenii lui Carmen Dan, scut pentru sora lui Dacian Cioloș! Reacția care dinamitează spusele fostului premier

'Un camion-cisternă înmatriculat în Tanzania, care transporta acid, a lovit un autobuz care staţiona. Acidul s-a vărsat pe pasageri', a declarat pentru AFP căpitanul Corneille Lwitetele, şeful poliţiei rutiere din provincia Lualaba (sud-est).

Potrivit acestuia, bilanţul accidentului este de '30 morţi, 12 răniţi şi o persoană fără vătămări'.

Citește și: Lovitură pentru Toma Cuzin! Actorul care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinți, audiat la DIICOT!

În schimb, ministrul sănătăţii al provinciei, Samy Kayombo, a anunţat că deplânge 'accidentul de la Fungurume şi moartea a 18 persoane şi arsurile suferite de alte 12'.

'Până la mijlocul zilei de joi, camionul era în continuare răsturnat şi acidul a curs până în râul din satul Kabwe', a anunţat postul de radio Okapi.

Citește și: Dezvăluire-bombă a avocatului Alinei Bica! De ce ar fi fugit, de fapt, fosta șefă DIICOT în Costa Rica

Potrivit poliţiei, circulaţia a fost reluată pe ruta Lubumbashi-Kolwezi începând de la miezul nopţii de miercuri spre joi.

În industria minieră, acidul este folosit la tratarea minereurilor.

Citește și: EXCLUSIV Oamenii lui Carmen Dan, scut pentru sora lui Dacian Cioloș! Reacția care dinamitează spusele fostului premier

Accidentele rutiere sunt frecvente în Republica Democrată Congo, unde infrastructurile sunt prost întreţinute, iar majoritatea drumurilor sunt din pământ.content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.