Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de călătorie - Republica Indonezia – actualizare situaţie post-erupție vulcan în Bali: Informații utile

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile locale, erupţia vulcanului situat pe muntele Agung s-a intensificat, norul de fum şi cenuşă determinând închiderea aeroportului internaţional Ngurah Rai din Denpasar. Gradul de alertă a fost ridicat la IV (maxim), cu menţiunea că sunt posibile în continuare erupţii, situaţia menţinându-se imprevizibilă. Zona de restricţie în jurul vulcanului este de 10 km.

Cetăţenii români sunt rugaţi să se informeze în permanenţă cu privire la datele oferite de autorităţile indoneziene (Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale - Agenţia pentru Vulcanologie (CVGHM) pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/, precum şi pe site-ul http://www.ivhhn.org.

Potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, cetățenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Indonezia: +62213154362, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Jakarta: +628111096283.

Citește și: Protestele, INTERZISE în Piaţa Victoriei în decembrie. Manifestanţii CONTESTĂ decizia Primăriei Capitalei

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro,  www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".

Anexa:

Informaţii utile ca urmare a erupţiei vulcanului de pe muntele Agung şi închiderea aeroportului internaţional Ngurah Rai

Aţi informat familia dvs. că sunteţi bine? Dacă nu, vă rugăm să o faceţi şi să citiţi informaţiile de mai jos.

Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile autorităţilor indoneziene şi informaţiile publicate de Ambasada României la Jakarta, precum şi informaţiile furnizate de mass-media indoneziană, precum Antara News, Jakarta Post, Jakarta Globe.

Aveţi nevoie de bani lichizi?

Puteţi folosi ATM-urile disponibile local, folosind majoritatea cărţilor de credit europene sau solicitați să vă fie transferaţi bani din România prin Western Union sau alte companii specializate. Locaţiile unor astfel de companii le găsiți accesând link: http://bit.ly/2yzQ4H6

V-aţi pierdut documentul de călătorie?

După ce obţineţi un raport în acest sens, de la o secţie a poliţiei indoneziene, vă rugăm să luați legătura cu Ambasada României la Jakarta. Locaţiile secţiilor de poliţie le găsiți accesând linkul: http://bit.ly/2ky86DF.

Viza dvs. de şedere va expira curând, dar dvs. nu puteţi părăsi insula Bali?

Vă rugăm să contactați biroul imigrări din aeroportul internaţional sau un birou de imigrări situat la Kanim Kelas I Khusus Ngurah Rai, Jalan Perumahan Taman Jimbaran No 1 Mumbul Kuta Selatan (tel. +623619351038 / 8468395) sau le găsiți accesând linkul http://bit.ly/2y6pdlk.

Măsuri de precauţie în cazul apariţiei unui nor de cenuşă vulcanică.

Informaţiile necesare le găsiți accesând link: http://bit.ly/1g435pW.

Aveţi nevoie de asistenţă medicală?

SOS Medika Klinik Bali (6,4 km de la aeroport), Jalan Bz Pass Ngurah Rai No 505, Pedungan, Denpasar Selatan; alte informații le găsiți accesând linkil: http://bit.ly/2jj9dTr.

Locaţiile altor spitale şi clinci medicale în Bali le găsiți accesând linkul: http://bit.ly/2yynl5J.

Zborul dvs. a fost anulat şi doriţi să părăsiţi insula Bali imediat?

Vă recomandăm să luaţi legătura cu agentul dvs. de turism sau compania de aviaţie sau compania de asigurări şi să aşteptaţi la hotelul dvs. până când veţi primi instrucţiuni / opţiuni privind transportul dvs. din insula Bali.

Dacă totuşi doriţi să părăsiţi insula Bali prin mijloace proprii, aveţi în vedere următoarele opţiuni ale transportului public local:

  • Cu autobuzul, călătoria până la Surabaya este de minim 7 ore, la Jakarta minim 30 de ore și se face via Gilimanuk şi Banyuwangi, Java. Terminal de autobuz – UBUNG (18 km de la aeroport) sau Mengwi (27 km de la aeroport); informații suplimentare găsiți accesând link-urile: www.ladjutrans.com; www.balijayatrans.com; www.penjortour.co.id; www.balipurnama.com;
  • Cu barcă rapidă, vapor sau ferry:

1)      De la portul Gilimanuk către Banyuwangi, Java (cca. 1 oră);

2)      De la portul Benoa către Surabaya, Java www.pelni.co.id. Vă rugăm a avea în vedere că durata călătoriei de la Benoa la Surabaya poate fi de aprox. 26 de ore.

  • Cu trenul

1)      De la Banyuwangi către Surabaya ( trenul Mutiara Timur) aprox 7 ore;

2)      De la Banyuwangi către Malang (trenul Tawangalun) aprox 8 ore.

Privind achiziția de bilete, informații utile găsiți accesând link-ul https://tiket.kereta-api.co.id/ și Hotline: 121;

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.