Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționarea venită de la Berlin: După BREXIT și alte ţări pot părăsi UE

pixabay.com
brexit

Vicecancelarul german şi ministru al economiei, Sigmar Gabriel, a estimat că, dacă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aşa-numitul Brexit, va fi greşit gestionată şi alte state membre îi vor urma exemplul, Uniunea 'se va duce de râpă', transmite Reuters. 'Brexit-ul este rău, dar nu ne va afecta economic atât de mult pe cât se tem unii - este mai mult o problemă psihologică şi este o problemă politică uriaşă', a afirmat Gabriel duminică, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: A început jihadul în PNL: Atacat de Vasile Blaga, un vechi vicepreședinte liberal îi răspunde /VIDEO

În opinia sa, lumea se uită acum la Europa ca la un continent instabil. 'Dacă organizăm Brexit-ul într-un mod greşit, vom avea o mare problemă, aşadar acum trebuie să ne asigurăm că nu vom permite Marii Britanii să păstreze avantajele legate de Europa fără să-şi asume vreo responsabilitate', a subliniat social-democratul german. În ce priveşte Turcia, vicecancelarul a apreciat că aceasta nu va adera la UE într-un viitor previzibil, el estimând că blocul comunitar nu ar fi în situaţia de a primi această ţară chiar dacă Ankara ar îndeplini mâine toate criteriile. 'Chiar dacă sunteţi foarte optimişti cu privire la cariera mea politică, cu siguranţă nu voi vedea Turcia devenind membru al acestei Uniuni Europene', a afirmat el.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

O problemă logistică, a apreciat Gabriel, este populaţia foarte numeroasă a Turciei, de circa 79 milioane de locuitori. 'Cum va funcţiona aceasta într-o Uniunea Europeană care îşi pierde în prezent unul din membrii cei mai importanţi (...), (o Uniune) care nu ştie cum ar trebui să se reorganizeze?,' a adăugat el. Sigmar Gabriel consideră că, în schimb, Turcia ar putea deveni, într-un viitor îndepărtat, un partener 'într-un inel exterior' al unei Uniunii Europene schimbate, conform Agerpres.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.