Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia cere suspendarea uniunii vamale cu Turcia

digi24.ro
Grecia - Turcia

Şeful diplomaţiei elene Nikos Dendias a trimis o scrisoare comisarului european responsabil cu extinderea, Oliver Varhelyi, cerându-i să examineze posibila suspendare a uniunii vamale dintre Uniunea Europeană (UE) şi Turcia, a relatat marţi agenţia de presă greacă Ana, citată de France Presse, citată de AGERPRES.

În scrisoarea sa, Nikos Dendias subliniază că Ankara "continuă să încalce unilateral" uniunea vamală UE-Turcia adoptând măsuri ce nu sunt prevăzute în acest acord, potrivit Ana.

Ministrul a cerut UE să examineze luarea de măsuri adecvate subliniind "comportamentul ofensator repetat" al Turciei împotriva UE, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: LUPTA Biden - Trump ajuns la un nou NIVEL - ZECI de foști ofițeri de informații ACUZĂ Rusia de implicare

Relaţiile greco-turce au cunoscut noi tensiuni în ultimele săptămâni după ce Ankara şi-a trimis nava de explorare a gazelor Oruc Reis în sudul insulei greceşti Kastellorizo, o zonă din Mediterana de Est revendicată de Grecia. În august, această navă a rămas aproape o lună în zonă înainte de a se retrage la începutul lunii septembrie.

La finalul summitului european vinerea trecută, preşedintele Consiliului European Charles Michel a criticat reluarea explorării turceşti a gazelor în estul Mediteranei şi a reamintit că Uniunea Europeană a planificat să evalueze situaţia în decembrie în vederea unor posibile sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.