Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atena, 'îngrijorată' de declarațiile lui Erdogan, în ajunul primei vizite în Grecia

goolets.net
grecia turcia

Atena s-a declarat 'îngrijorată' miercuri seara de afirmaţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care au sugerat o revizuire a Tratatului de la Lausanne privind graniţele Turciei, în ajunul primei vizite în Grecia a unui şef de stat turc după 65 de ani, relatează AFP, conform agerpres.ro

'Interviul de astăzi cu preşedintele Erdogan ridică serioase preocupări şi întrebări', a afirmat într-un comunicat difuzat miercuri seara purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos. 

'Guvernul grec şi premierul Alexis Tsipras doresc ca vizita să fie ocazia pentru a construi punţi, nu pentru a ridica ziduri. Respectarea Tratatului de la Lausanne este piatra de temelie exclusivă şi nenegociabilă pe care se poate construi cooperarea sinceră între cele două ţări', a adăugat el. 

Aluziile la o revizuire a Tratatului 'nu contribuie la climatul pe care încercăm să-l creăm în relaţiile noastre şi în regiune', a apreciat de asemenea purtătorul de cuvânt. 

În interviul acordat canalului grec Skai, înregistrat în Turcia şi difuzat în cursul serii, Erdogan a criticat din nou dimensiunea apelor teritoriale şi a spaţiului aerian în Marea Egee precum şi Tratatul de la Lausanne din 1923 care defineşte graniţele Turciei, subiecte deosebit de sensibile pentru gazdele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.