Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat asupra unui stadion din Ierusalim, dejucat de serviciile secrete israeliene

Shin Bet
shin beth

Agenţia de informaţii interne Shin Bet a anunţat miercuri că a dejucat atacuri teroriste asupra unui stadion din Ierusalim, precum şi în câteva locuri din Cisiordania, relatează DPA potrivit Agerpres.

Trei palestinieni, cu vârste între 24 şi 27 de mai, care erau membri ai unei celule a mişcării teroriste Hamas, au fost arestaţi luna trecută în legătură cu aceste atacuri plănuite, a anunţat Shin Bet într-un comunicat.

Bărbaţii, care s-ar fi cunoscut în timpul studiilor la Universitatea Bir Zeit din Ramallah, plănuiau un atentat pe stadionul Teddy din Ierusalim, unde îşi joacă meciurile de acasă naţionala de fotbal a Israelului, precum şi atacuri asupra soldaţilor israelieni în Cisiordania, potrivit Shin Bet.

Cel mai tânăr membru al celulei, care deţine buletin israelian, a mers la un meci de fotbal pe stadionul Teddy în decembrie, pentru a verifica posibilitatea comiterii unui atac terorist.

Cei trei au achiziţionat materialele necesare pentru a asambla bomba, dar au fost arestaţi înainte de a o putea finaliza, menţionează Shin Bet.

Celula a beneficiat de finanţare de la un membru de rang înalt al Hamas din Cisiordania, a precizat agenţia de informaţii interne. Arestarea lor a prevenit comiterea unor atacuri grave asupra militarilor şi civililor, a mai informat Shin Bet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.