Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat cu bomba asupra fortelor NATO. Unde s-a produs atacul

nato soldati

Un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice a declarat marti ca un atentat cu bombă a vizat fortele misiunii NATO de la Kabul, Afganistan. El nu a precizat daca atacul s-a soldat cu morți sau răniți.

Potrivit lui Najib Danish, purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne afgan, o explozie s-a produs în sud-estul capitalei afgane.

Reuters menționează că acesta este al doilea atac la Kabul în decurs de o săptămână care vizează un convoi al trupelor străine.

UPDATE: Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar militarii străini din cadrul misiunii NATO 'Sprijin hotărât' se numără printre țintele predilecte ale rebelilor talibani.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, care a solicitat anonimatul, atentatul a vizat 'forțele coaliției de la Kabul', fără alte precizări.

Najib Danish, purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne afgan, a indicat la rândul său că o explozie s-a produs în sud-estul capitalei afgane, mai exact în districtul Shah Shahid.

Un fotoreporter AFP, care s-a deplasat la fața locului, a văzut un vehicul blindat puternic afectat în urma unei deflagrații.

Poliția a stabilit un perimetru de securitate și numeroase ambulanțe se îndreptau la locul unde a fost comis atacul.

De la sfârșitul misiunii de luptă a NATO în Afganistan, doar 12.500 de militari străini se mai află în prezent în această țară în cadrul unei noi misiuni denumite 'Sprijin hotărât', destinată formării și consilierii forțelor afgane.

Acestea din urmă trebuie să facă față rebelilor islamiști, care nu se mai limitează doar la bastioanele lor din sudul țării și atacă din ce în ce mai frecvent trupele guvernamentale și străine la Kabul și în nordul Afganistanului.

Săptămâna trecută, un atentat sinucigaș împotriva unui vehicul ce transporta militari americani pe un drum spre aeroportul din Kabul s-a soldat cu moartea a doi civili. Atacul a fost revendicat de către talibani.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.