Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Atentat cu bombă în timpul unei liturghii catolice: cel puțin 3 morți și 7 răniți în cel mai mare oraș musulman din Filipine

Al Jazeera
atentat

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şapte rănite într-un atac cu bombă comis duminică în timpul unei liturghii catolice în sudul Filipinelor, regiune confruntată cu o insurecţie, au făcut cunoscut autorităţile locale, notează AFP, conform Agerpres.

Explozia s-a produs în timpul unei liturghii catolice la gimnaziul Universităţii de Stat Mindanao din Marawi, cel mai mare oraş musulman al ţării, a declarat şeful poliţiei regionale, Allan Nobleza.

Atacul a avut loc la trei zile după o lovitură aeriană a armatei filipineze, vineri, care a ucis 11 militanţi islamişti din organizaţia Dawlah Islamiyah-Philippines la Mindanao.  Armata a declarat sâmbătă că organizaţia islamistă a plănuit să organizeze atacuri într-o altă provincie a ţării.

Nobleza a precizat că poliţia anchetează pentru a stabili dacă atacul de duminică are legătură cu această operaţiune militară.

"Anchetăm pentru a stabili dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat sau o grenadă", a declarat Nobleza.

Universitatea de Stat Mindanao a publicat o declaraţie în care afirmă că "suntem solidari cu comunitatea noastră creştină şi cu toţi cei afectaţi de această tragedie".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.