Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat cu bombă la Kabul: Trei persoane, printre care un fost jurnalist, au fost ucise

Anadolu Agency
afganistan atentat explozie

Un fost jurnalist afgan, devenit purtător de cuvânt al Forţei de protecţie publică din Afganistan (APPF), a murit duminică, la Kabul, alături de doi colegi de-ai săi din cauza exploziei unei bombe care a vizat vehiculul lor, a anunţat o sursă oficială afgană, potrivit AFP.

Zia Wadan, care a lucrat pentru mai multe media afgane, şi cei doi colegi au fost ucişi duminică dimineaţa în estul capitalei Afganistanului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Doliu în Armata Română! ‘Ne părăsesc eroii’. Veteranul de război Artemiu Șimonca s-a stins din viață azi! .

''Un vehicul care îl transporta pe Zia Wadan a fost vizat de o încărcătură explozivă improvizată. Wadan şi doi colegi de-ai săi au fost ucişi'', iar o altă persoană a fost rănită, a declarat Tariq Arian.

Zia Wadan era purtător de cuvânt al APPF, o organizaţie care lucrează în strânsă legătură cu Ministerul de Interne afgan şi furnizează servicii de securitate companiilor internaţionale desfăşurate în Afganistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Asasinatele contra jurnaliştilor, personalităţilor politice şi apărătorilor drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan, ţară unde se înregistrează o recrudescenţă a violenţelor, mai ales în Kabul.

Începând din luna noiembrie au fost ucişi, printre alţii, un viceguvernator al provinciei Kabul, cinci jurnalişti şi şeful unei organizaţii independente de observare a alegerilor. Autorităţile afgane şi SUA le-au imputat aceste atacuri talibanilor, deşi organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat unele atentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.