Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Irak: Cinci morţi şi 16 răniţi, după explozia unei mașini capcană la un restaurant

Agerpres
Afganistan explozie atentat Jalalabad

Cinci civili, între care trei femei, au fost ucişi duminică în explozia unei maşini capcană la Tikrit, în nordul Irakului, unde atacurile fac în continuare morţi în pofida victoriei anunţate împotriva jihadiştilor, au anunţat surse medicale şi din cadrul poliţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Atacul, care a vizat un restaurant din centrul oraşului Tikrit, la 175 de kilometri nord de Bagdad, a provocat de asemenea 16 răniţi, au precizat sursele.

Atentatul nu a fost revendicat, însă majoritatea atacurilor sunt atribuite sau revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Citește și: Donald Trump nu vrea să asculte înregistrarea groaznică a uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi: 'A fost foarte violent, foarte brutal şi groaznic'

În decembrie 2017, Irakul a anunţat "sfârşitul războiului" împotriva SI, alungată din toate zonele urbane şi populate pe care le controla din 2014. Cu toate acestea, celule jihadiste sunt încă prezente în ţară, în special în zonele deşertice.

De la începutul lunii noiembrie, mai multe atacuri sângeroase au vizat diferite cartiere din Bagdad, iar explozia unei maşini capcană a ucis trei persoane la Mosul, cel mai mare oraş din nordul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.