Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT în Libia: 22 de morți și 20 de răniți

Libia

Un automobil-capcană care a avut ca ţintă forţele de securitate din oraşul Benghazi din estul Libiei a ucis marţi cel puţin 22 de persoane şi a rănit alte 20, potrivit unui comandant militar şi unor oficialităţi medicale citate de Reuters, scrie agerpres.ro

Explozia a avut loc într-o zonă rezidenţială din cartierul Guwarsha, scena unor lupte între forţele de securitate fidele guvernului din estul Libiei şi Consiliul Shura al Revoluţionarilor din Benghazi, o alianţă a islamiştilor cu alţi opozanţi. Gruparea, care include şi o componentă al-Qaeda, a revendicat atacul într-un comunicat postat pe mai multe site-uri media şi susţine că a ucis 28 de persoane şi a rănit 70. În zonă acţionează şi Statul Islamic.

Dacian Cioloș, mesaj de condoleanțe pentru fostul jurnalist RFI

A fost a patra explozie a unui vehicul la Benghazi în ultima săptămână. La doi ani de la lansarea ofensivei împotriva Consiliului Shura, Armata Naţională Libiană (LNA) comandată de Khalifa Haftar nu controlează încă întregul oraş. A fost şi cea cu cele mai grave consecinţe: un martor citat de Reuters afirmă că explozia a dărâmat un imobil cu două etaje şi a distrus 10 vehicule, dintre care mai multe blindate. Patru comandanţi de teren s-au numărat printre victime, iar cadavrele unor soldaţi au rămas sub ruine.

CSM, sesizat de DNA în legătură cu Olguța Vasilescu


Potrivit unui alt comandant LNA, Fadel al-Hassi, atacul a vizat o adunare a unităţii forţelor speciale. Trupele lui Haftar sunt aliate cu guvernul stabilit în estul Libiei din 2014, odată cu instalarea de către grupuri armate a unei administraţii rivale în capitala Tripoli. 

Anul acesta, la Tripoli s-a instalat un guvern susţinut de ONU, dar respins deocamdată de Haftar şi de guvernul din est. Preşedintele american Barack Obama a afirmat marţi că susţinerea guvernului de la Tripoli este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.