Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la Mogadishu - Forțele somaleze au împușcat și ucis trei militanți islamiști

somalia

Trupele guvernamentale somaleze au împușcat și ucis vineri trei militanți islamiști într-o clădire din centrul capitalei Mogadishu, a anunțat poliția, punând capăt unui atac care a durat o zi întreagă în care au fost uciși cel puțin 29 de civili, relatează Reuters preluată de mediafax.

Luptătorii grupării al Shabaab au lansat joi seara bombardamentele de tip "Shabaab", distrugând alte structuri, aprindând un incendiu uriaș și lăsând oamenii răniți sub dărâmături.

Militanții - care se luptă să răstoarne guvernul susținut de forțele occidentale - au fugit într-o clădire învecinată și au deschis focul asupra forțelor speciale și a altor soldați trimiși să elibereze clădirea.

"Operațiunea s-a terminat și clădirea este acum controlată de forțele de securitate. Cei trei militanți au fost împușcați, corpurile lor sunt în interiorul clădirii", a declarat ofițerul de poliție, căpitanul Osman Mohamed pentru Reuters, vineri după-amiază.

Atacul asupra hotelului a avut loc în aceeași zi în care forțele americane au declarat că au efectuat un raid aerian în urma căruia au fost uciși 26 de militanți în zona Hiran, la nord de capitală, parte a unei escaladări a luptei Washingtonului împotriva grupării al-Qaeda.

Guvernul Somaliei a anuințat anterior că militanții islamiști au luat ostatici mai mulți civili, dar nu există informații despre soarta lor.

"Nu există victime din rândul civililor în această clădire. Dar ar putea fi civili morți sub dărâmăturile unui restaurant britanic, care este de asemenea în apropiere", a spus căpitanul Mohamed.

Oficiali din domeniul sănătății au declarat că a fost prea devreme pentru a estima impactul complet al atacului. "Numărul morților ar putea crește și crește", a spus Abdikadir Admen, directorul serviciului privat de ambulanță Amain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.