Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la o moschee din Kabul: cel puţin patru victime

twitter.com
kabul afganistan explozie

O moschee a minorităţii şiite din Kabul a fost ţinta unui atentat, joi seara, a anunţat ministerul de interne afgan. În afară de cei trei terorişti care au participat la atac, au fost ucişi cel puţin patru oameni şi alţi opt au fost răniţi, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al ministerului a relatat că doi bărbaţi înarmaţi şi un sinucigaş cu exploziv au încercat să intre în moschee, dar au fost opriţi de forţele de ordine. A urmat un schimb de focuri, iar atacatorii s-au refugiat într-o bucătărie. Unul dintre ei a detonat bomba; ceilalţi doi au fost ucişi de poliţişti. 

Incidentul a avut loc într-un moment în care toate moscheile erau pline de credincioşi, pentru serviciile de Ramadan, luna sfântă din calendarul islamic. 

Moscheea Al Zahra a şiiţilor - rit musulman minoritar în Kabul - a mai fost ţinta unor atentate cu bombe. Unul dintre acestea s-a soldat în noiembrie anul trecut cu peste 30 de morţi, reaminteşte Reuters. Atentatul respectiv a fost revendicat de Statul Islamic, la fel ca şi cel împotriva unei manifestaţii şiite, în iulie 2016, când au fost ucişi mai mult de 80 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.