Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la o moschee şiită Pakistan, cel puţin 30 de morţi

hindustantimes.com
moschee

Cel puţin 30 de oameni au murit într-un atentat produs într-o moschee şiită din oraşul Peshawar din nord-vestul Pakistanului, în timpul rugăciunii de vineri, au anunţat responsabili locali citaţi de AFP şi dpa.

Atentatul a fost comis de doi bărbaţi care au pătruns în moschee ucigându-i pe poliţiştii de la intrare şi s-au aruncat în aer în mijlocul lăcaşului de cult, care era plin de credincioşi, a explicat un oficial al poliţiei, Haroon Raheed.

Peste 60 de răniţi au fost transportaţi la spitalul Lady Reading, cel mai mare din oraş, a menţionat purtătorul de cuvânt Mohamed Asim.

Bilanţul poate creşte pentru că numeroşi răniţi sunt în stare critică, a adăugat acesta.

Peshawarul, situat la circa 50 de kilometri de graniţa cu Afganistanul, a fost aproape zilnic scena unor atacuri în prima jumătate a anilor 2010, ulterior securitatea ameliorându-se.

De câteva săptămâni, Pakistanul se confruntă cu o revenire în forţă a talibanilor pakistanezi din mişcarea Tehreek-e-Talibani (TTP), încurajaţi de instalarea la putere în august a talibanilor în Afganistan.

TTP, distinct de mişcarea noilor lideri din Afganistan, dar cu origini comune, a revendicat de la începutul anului mai multe atacuri în Pakistan, între care uciderea unui poliţist şi rănirea altor doi la un post de control din Islamabad.

Şiiţii din Pakistan au fost vizaţi, pe de altă parte, în trecut şi de gruparea Stat Islamic, a cărui aripă regională, Statul Islamic-Khorasan, a revendicat numeroase atacuri în această ţară în ultimii ani, inclusiv asasinarea, la începutul lui 2021, a 10 minori din etnia de confesiune şiită hazara, în provncia Balucistan (sud-vest), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.