Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat terorist în SUA, la un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed

charlie hebdo

Doi bărbaţi suspectaţi că transportau bombe au fost ucişi duminică, iar un poliţist a fost rănit în apropierea locului în care se desfăşura un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed în statul american Texas (sudul SUA), au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Poliţişti de la SWAT au declarat canalului de televiziune ABC că doi suspecţi au deschis focul asupra Culwell Centre Curtis din oraşul Garland, care găzduia un concurs de caricaturi prezentat ca fiind reprezentativ pentru 'libertatea de expresie', în jurul orei locale 19:00.

Asociaţia American Freedom Defense Initiative, organizatoarea evenimentului, îl invitase să participe şi pe liderul populist olandez Geert Wilders.

El a comentat incidentul pe Twitter: 'Tiruri la Garland, la concursul de caricaturi cu Mahomed dedicat libertăţii de expresie. Tocmai am părăsit clădirea 'garlandshooting'-ului'. El s-a declarat ulterior 'şocat', denunţând o 'atingere adusă libertăţilor tuturor'.

Poliţia este în căutarea unui vehicul conţinând explozibili.

Potrivit deţinătorului unui blog local care interceptează comunicaţiile radio ale poliţiei, un suspect fusese reperat într-un magazin din apropiere cu o grenadă în mână, iar centrul comercial şi cel de expoziţii au fost evacuate, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.