Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentate la Paris: Abaaoud s-a întâlnit cu jihadişti în Marea Britanie în 2015 (presă)

teroristi jihadisti statul islamic

Abaaoud s-a întâlnit cu jihadişti în Marea Britanie în 2015. Instigatorul presupus al atentatelor din noiembrie de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, s-a dus în Marea Britanie în 2015 pentru a se întâlni cu alţi jihadişti, afirmă duminică cotidianul britanic The Guardian.

În timpul vizitelor sale la Londra şi Birmingham, cele două cele mai importante oraşe ale ţării, Abaaoud a fotografiat diferite obiective turistice cu telefonul mobil, potrivit ziarului ce citează surse anonime din securitate. The Guardian asigură de asemenea că Abaaoud cunoştea unele dintre persoanele cu care s-a întâlnit şi acestea fac acum obiectul unei anchete a MI5, serviciul de informaţii interne, şi a unităţilor antiteroriste de poliţie. Contactate de AFP, ministerul de interne şi Scotland Yard au refuzat să comenteze aceste informaţii.

The Guardian se referă de asemenea la preocuparea deputatului laburist Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne, care consideră "uimitor că acest terorist a putut să intre şi să părăsească teritoriul". "Un răspuns la aceste probleme grave este necesar pentru a se evita să se întâmple acelaşi lucru", a declarat el. Abaaoud, care s-a lăudat că a putut călători liber prin Europa fără a atrage atenţia forţelor de ordine, a intrat în Marea Britanie cu feribotul, în timp ce era sub mandat de arest şi cunoscut de autorităţile britanice, potrivit ziarului. Dar serviciile de securitate britanice nu ar fi descoperit această deplasare în Marea Britanie decât după ce a fost găsit telefonul lui Abaaoud în apartamentul din Saint-Denis, în regiunea pariziană, unde el a murit pe 18 noiembrie în timpul unui raid al forţelor de ordine franceze.

Presa britanică s-a referit deja, la începutul lunii decembrie, la legături între Abaaoud şi persoane ce trăiesc în Regatul Unit. Ea a dezvăluit de asemenea că unul dintre autorii atacurilor de la Paris se dusese acolo la începutul anului, fără a-i dezvălui identitatea, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.