Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatul contra personalului Comisiei electorale din Afganistan a fost revendicat de ISIS

Gruparea ISIS a revendicat luni atentatul cu bombă din apropierea clădirii Comisiei electorale din capitala afgană, soldat cu cel puţin şase răniţi, transmite Reuters, informează Agerpres.

Atacul a fost revendicat într-o declaraţie publicată de Amaq, agenţia de presă a grupării jihadiste.

Un kamikaze care se deplasa pe jos s-a aruncat luni în aer în apropierea unui vehicul care tocmai intra în sediul Comisiei electorale independente (CEI) de la Kabul.

Acest atac a intervenit în contextul în care urnele în care s-au strâns voturile pentru alegerile legislative de la 20 octombrie sunt colectate în capitala afgană, fiind transportate în interiorul sediului ultra-securizat al Comisiei electorale care a organizat scrutinul.

Talibanii şi gruparea ISIS au comis mai multe atacuri asupra birourilor de vot, ucigând sau rănind aproape 300 de persoane în întreaga ţară în ziua votului.

CEI urmează să publice în următoarele săptămâni datele definitive privind prezenţa la vot. Scrutinul s-a desfăşurat în două faze, după ce a fost amânat cu o săptămână în provincia Kandahar din motive de securitate.

Potrivit CEI, peste patru milioane de persoane au participat la vot, din cele 8,9 milioane înscrise pe listele electorale, în pofida numeroaselor atacuri asupra alegătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.