Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatul jihadist de la Nisa, soldat cu 86 de morţi în 2016 a fost comemorat cu sobrietate în prezenţa mai multor oficiali francezi

dailymail.co.uk
masina atacator nisa

Rudele şi apropiaţii victimelor atentatul jihadist de la Nisa, care s-a soldat cu 86 de morţi în 2016, au comemorat miercuri cu sobrietate acea seară transformată în "infern", informează AFP.

Pe 14 iulie 2016, circa 3.000 de persoane erau adunate pe celebra Promenade des Anglais de la Marea Mediteraneană, pentru popularul foc de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un tunisian de circa 30 de ani din Nisa, a intrat cu un camion de 19 tone în acea mulţime, călcând zeci de persoane în două minute, înainte de a fi ucis de poliţie.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care controla la acea dată teritorii ample în Irak şi Siria, şi întreprindea atentate sângeroase în mai multe ţări ale lumii, chiar dacă ancheta nu a confirmat nicio conexiune între organizaţia ultraradicală şi autorul atacului, scrie Agerpres.ro.

"O seară caldă, fericită şi festivă. Care în câteva secunde s-a transformat în haos, stupoare şi oroare. Într-un infern care ne-a răpit fiinţele dragi chiar sub ochii noştri", a amintit într-un discurs Stephane Erbs, copreşedinte al asociaţiei victimelor atentatului, "Promenade des Anges".

În prezenţa premierului Jean Castex, a mai multor miniştri şi a primarului oraşului Nisa, Christian Estrosi, circa 400 de persoane, majoritatea victime şi familii îndoliate de atentat, s-au adunat miercuri, pe o vreme călduroasă, în grădina vilei Massena, lângă Promenade des Anglais, pentru o ceremonie sobră de comemorare. Fotografiile celor 86 de persoane ucise în atentat erau depuse în faţa unei inimi în plexiglas şi a pietrei funerare cu numele lor.

"Într-o viaţă normală, în cinci ani ai timp să realizezi proiecte frumoase, de familie, profesionale... Cinci ani la scara vieţii înseamnă o durată semnificativă, (dar) la scara morţii - un fir de nisip", a conchis Erbs, descriind viaţa de după atentat, "mai dificilă, mai dură, mai amară" şi care a generat "atâtea furii şi întrebări".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.